Horoskop, on i ona

Koliko ste puta čuli neku ženu kako kaže nešto u stilu: „On je Škorpija, oni su odlični ljubavnici, super se slažemo“, ili „On je Strelac i to znači da je idealan za mene“, ili već nešto slično? Verovatno prilično često. A koliko vam se puta desilo da čujete da muškarac izjavi nešto te vrste? Da li vam se to ikada desilo?

Jedna od večitih misterija za muškarce jeste to kako su žene u stanju da horoskop shvate toliko ozbiljno da prema njemu upravljaju svoje živote. Kada muškarac čuje da je neko Strelac, pomisliće: „Dobro, jedan od 12 znakova u horoskopu, šta s tim?“ A žene će toj osobi smesta prepisati niz osobina, koje mogu, ali i ne moraju, imati ikakve veze s njom.

Pri tom, malo koja žena će priznati da stvarno veruje u horoskop, reći će da im je to samo zabava (i muškarcima horoskop ume da bude zabava, smatraju da je to jedan od mogućih načina da se priča o seksu, a da se seks ne spomene) – ali će biti u stanju da odbiju inače sasvim dopadljivog muškarca jer ispada da se po horoskopu ne bi dobro slagali. Takav postupak je muškarcima potpuno neshvatljiv. Šta je to sa ženama i horoskopom?

Reč je o tome da je horoskop, za neke žene, još jedan način za romantiku. Kakve to veze ima? Takve što mogu da kažu, kada se s nekim slažu i u životu i po horoskopu, da je to sudbinski, zapisano u zvezdama – a to smatraju jako romantičnim, kao da dolazi iz neke bajke, u kojoj se dvoje spoje uprkos svim nedaćama jer im je, eto, bilo suđeno da budu zajedno. A ako veza ne uspe, pa, ne moraju sebe da krive što nisu dovoljno ulagale u vezu, već mogu da kažu da im nije bilo suđeno. Po nekim aspektima horoskopa njih dvoje ipak nisu bili jedno za drugo.

Bilo bi dobro ne oslanjati se na horoskop po ma kojem pitanju. Horoskop može da bude zabava – ali uspeh ili neuspeh veze ne zavise ni od horoskopa ni od zvezda. Zavise od toga kakvi su partneri ličnosti i koliko i kako se oboje trude oko veze – da li ste rođeni u maju, oktobru ili novembru s tim nema nikakve veze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Valentina Ivanovska

    Lično mislim da horoskopski znaci i realan život imaju vrlo važnu vezu. Ja sam horoskopski znak Ovan, sve ono što čitam o kombinatorici sa drugim horoskopskim znacima je tačno u mom slučaju….Najčešće čitam horoskop na Krstarici i tačno mi se desi ono što je napisano, verujem u zvezde i horoskop.

  • Delfa Vlajković

    Mislim da horoskopski znak prilično utiče na naše živote.