I Kortni Kardašijan je isprobala ovu metodu, vratite seksualnu strast u svoju vezu

Ideja o seksualnom postu, odnosno odricanju od seksa može se činiti kontraproduktivnom, ali mnogi tvrde da može biti od velike koristi za vašu ljubavnu vezu. A tu metodu isprobala je i Kortni Kardašijan

Naime, ona je rekla da je sa verenikom  Trejvisom Barkerom učestvovala u ajurvedskom čišćenju i da je jedna od komponenti čišćenja bila takozvani seksualni post. To je suzdržavanje od seksa s partnerom duže vreme.

Kardašijanka je ispričala da, iako je bilo ludo, to iskustvo joj je u stvari sve poboljšalo.

Iako je taj koncept nekima nepoznat, seksualni post je nešto što savetnici za odnose prepisuju parovima koji imaju problema s intimnošću.

– Seksualni post može biti jedan od načina da parovi ponovno zapale strast jedno prema drugom – kaže psihološkinja dr. Madlejn Mejson Roantri.

– To može biti od posebne pomoći parovima čiji seksualni život ne postoji. Trik je u tome da obe strane budu suočene s apstinencijom – dodaje ona.

Svojevrstan seksualni post pomogao je i jednom muškarcu koji je hteo da ostane anoniman, a koji je ispričao da su on i njegova supruga u braku tri godine i da redovito praktikuju apstinenciju.

– To je potpuno transformiralo naš odnos – rekao je i dodao da tekom nedelje spavaju u odvojenim spavaćim sobama, a vikendima su ponovno u zajedničkom krevetu.

– Na ovaj način se dobro naspavate kada imate užurbane dane (ili kada je vani vruće ili neko radi do kasno) i osećate se dobro sledeći dan. Onda, kada imate više energije, se možete u potpunosti posvetiti jedan drugome u zajedničkim noćima. Takođe, jako je uzbudljivo ponovno deliti krevet s nekim, osetiti kako neko leži u krevetu pored vas – objasnio je.

Opisao je ovaj post kao dijetu 5:2 i dodao da može biti posebno korisna za parove koji rade zajedno od kuće.

– Kada oboje radite kod kuće osuđeni ste na jedno drugo i jednostavno se izgubi to uzbuđenje. Ali kad ne delite krevet svake večeri, to vraća strast u vaš odnos – ispričao je.

Iza ovoga stoji psihološko objašnjenje, kaže psihološkinja Mejson.

– Prekidač se okreće kada je ovako nešto zabranjeno. Nakon nekog vremena, parovi će otkriti da žele više onoga što im nije dopušteno – objašnjava ona.

Mason dodaje da postoje dodatne vežbe koje parovi mogu raditi ako žele maksimalno iskoristiti prednosti svog posta.

– Preporučila bih vežbu pod nazivom ‘fokus na oset’, a parovi bi trebali odvojiti neko vreme sedmično, oko sat vremena, naizmenično da budu senzualni jedno prema drugome – savetovala je.

– Prvo, pokušajte dodirivati ​​ne erogene zone bez ljubljenja ili snošaja, a zatim postupno tokom sedmice se širite na erogene zone i na kraju vodite ljubav. Ova vežba je podeljena na nivoe i tokom nekoliko sedmica parovi kroz te nivoe i prolaze, a sve kako bi povećali komunikaciju među sobom. Oni uče o tome koji dodir oni i njihovi partneri obožavaju i šta im odgovara – objašnjava.

To ne samo da poboljšava intimnost para, kaže Mejson, već može pomoći i kod brojnih seksualnih poteškoća, od erektilne disfunkcije i vaginizma do niskog libida i lošeg raspoloženja. Takođe je dobro i za visok seksualni nagon.

– Mislim da je dobra stvar da svaki par isproba ovu metodu. Fokus na osećaj je izvrstan način da parovi nauče više jedno o drugome i izgrade širi seksualni repertoar – zaključila je ona, piše Independent.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavstrastveza
Komentari (0)
Dodaj komentar