Impresionirati potencijalnog „gospodina savršenog“

Upoznale ste zgodnog i šarmantnog muškarca. Pozvao vas je da izađete s njim. Poželite da skačete od sreće, a onda se uplašite da se možda ne radi o nekoj gruboj šali – zašto bi toliko dobar frajer hteo da bude s vama? Sumnjičavo gledate prijatelje i/ili kolege, razmišljate o datumima (ne, ipak vam nije rođendan) i, kad shvatite da ćete zaista otići na sastanak (ili na piće) s tim tipom, uhvati vas panika. Ma, da ipak otkažete celu stvar?

Zvuči poznato? Otarasite se ovakvih osećanja. Normalno je da budete nervozni pred prvi sastanak, ali prevelika doza nervoze neće vam pomoći, samo ćete se loše osećati. Toliko velika doza nervoze delom potiče od nedostatka samopouzdanja (nema šanse da se nekome kao što ste vi desi nešto tako dobro!), a delom od toga što od tog prvog sastanka i od tog muškarca očekujete suviše. Unapred, iako ga zapravo ne poznajete, vidite ga kao gospodina savršenog i smatrate da ste obavezni da ga impresionirate. Ipak, on nije savršen (kao što nijedno ljudsko biće to nije, svako ima bar poneku manu) i vi uopšte niste dužni da ga impresionirate.

Šta uraditi kad se ovako osećate? Duboko udahnite i razmislite. Pozvao vas je na piće ili da izađete? Znači da želi bolje da vas upozna. Dakle, otići ćete (u nečemu u čemu vam je udobno i u čemu se dobro osećate), provešćete neko vreme s njim, malo bolje ćete se upoznati. Hoće li nešto ispasti iz toga? Ne može se znati unapred – u svakom slučaju, najbolje je da ništa ne glumite već da budete jednostavno vi. Ako mu se dopadnete takvi kakvi ste i ako se on vama dopadne takav kakav je, super! Ukoliko se ne dopadnete jedno drugom, ništa – izašli ste, videli da vam ne ide, i to je to.

Bez panike! Ako će vam to pomoći da se bolje osećate, stavite na papir nekoliko osobina koje vas čine jedinstvenom osobom, setite se čime se kod sebe ponosite i šta rado ističete kod sebe. To bi trebalo da učini da se osetite malo sigurnije u sebe i da vam umiri strahove. Zatim se spremite, idite na sastanak, lepo se provedite – a mi vam držimo palčeve da sve ispadne super!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar