Iskustvo – šta je to?

Nedoumice u proceni vlastitih seksualnih iskustava česte su i prirodne, bez obzira na to koliko godina ili veza imate iza sebe. Upitaćete se, pre ili kasnije, da li ste seksualno iskusni i koliko to iskustvo može poboljšati vaš budući erotski život.

Kada se pomene seksualno iskusna osoba, najčešće se misli na osobu koja je imala mnogo partnera, iskusila neuobičajene tehnike ili vodila ljubav na neobičnim mestima – sve ono što obično svrstavamo u domen seksualnih fantazija i ne realizujemo. Možete pokušati sve napred navedeno, ali vas to neće učiniti erotski obogaćenom osobom koja će iz iskustava izvući najbolje. Seksualno iskustvo nema veze sa brojem partnera sa kojima ste spavali, već sa seksualno-životnim iskustvima.

Bez obzira na to da li se „prvog puta“ sećate kao pozitivnog ili negativnog iskustva, gubljenje nevinosti ne znači i gubljenje erotske nevinosti. Onog trenutka kada budete svesni sebe kao seksualnog bića sa posebnim potrebama i željama, kada budete umeli da prepoznate svoj erotski senzibilitet, postaćete seksualno iskusna osoba. Postepeno istražujte svoje biće i pomerajte granice. Prihvatite potpuno predavanje novim doživljajima, ali samo dok vam to prija. Nikada nemojte učestvovati u nečemu što ne želite, već se prepustite igri i zadovoljstvu, ne razmišljajući o tome kako stupate na „nepoznat teren“.

Vodite ljubav bez stida. Da li zato što je stid uzrokovan predubeđenjem da ne izgledaju savršeno ili osećajem da rade nešto sramotno, tek mnogi gotovo čitav svoj ljubavni život provedu u mraku. Iskoristite poznate trikove koji vam mogu pomoći da se opustite – napravite intimnu atmosferu, obucite erotsko rublje koje će uticati na samopouzdanje, usredsredite se na osećaje. Ljubavni čin treba da bude prožimanje i spajanje dvaju bića, a ne sportsko takmičenje. I ukoliko erotska hemija bude neizdrživo jaka, teško da ćete razmišljati o ponekom kilogramu viška ili celulitu koji želite da sakrijete.

Bar jednom u životu vodite ljubav sa društveno neprihvatljivom osobom, sa partnerom koji se na bilo koji način ne uklapa u sliku savršenog spoja. To može biti mlađi ili stariji muškarac, partner kojeg vaši prijatelji ne vole ili neko ko vas statusno odbija. A dešava se – sretnete upravo takvog i osetite neodoljivu telesnu privlačnost. Prepustite se magnetizmu, vaš erotski život može biti bogatiji za osećaj buntovništva, različitosti i samosvojnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar