Istina o „ludoj bivšoj“

Nije mali broj muškaraca koji će novoj dami s kojom se zabavljaju ispričati da su neko vreme bili s "totalnom ludačom", ne u smislu zabavne "lujke", već žene nenormalnog ponašanja. Prema takvim pričama treba se postaviti oprezno, i nipošto ih ne uzimati zdravo za gotovo.
Ukoliko on stalno priča o bivšoj, ludoj ili ne, jasno je da nije još raščistio sa starom vezom, tako da teško da će biti spreman na novu. Međutim, dešava se da ne deluje kao da je opsednut bivšom, samo vam u nekom trenutku spomene da je bio s ludačom koja ga je zvala deset puta noću i dobijala napad besa kad on razgovara s nekom drugom ženom, ili kad ode na kafu s koleginicom. I vi zaključite da ta mora da je stvarno imala neke žestoke probleme, i moguće je da vam ne padne na pamet da je s problematičnim ponašanjem počeo on.
Većina žena ne postanu "ludače" same od sebe. Pored toga, kad pričaju takve priče, muškarci neretko umeju da preteraju, kao i da izostave neke bitne detalje. Recimo, ona ga nije zvala deset puta noću, nego ga je pozvala u pet ujutru, kad on još uvek nije stigao kući s kartanja s ortacima, dok je ona celu noć skidala njihovom bolesnom detetu temperaturu. Nije samo tako besnela kad on priča s drugim ženama, nego i kad pri tom očigledno flertuje sa njima, namiguje im, dodiruje ih… Ne bi joj smetalo što je on otišao na kafu s koleginicom da s tom koleginicom nije nekad išao i na večeru, a onda se kasno vraćao kući. I tako redom. Naravno, lakše je krivicu svaliti na "ludu bivšu" nego sebi priznati da je on taj čije ponašanje nije bilo u redu, i da bi trebalo da se promeni i obrati pažnju i na druge, ne samo na sopstveno zadovoljstvo.
Ne kažemo, jeste moguće da je njegova "luda bivša" zaista bila problematična osoba i da on tu ništa nije skrivio. Ali, ako počne s tom vrstom priča, nemojte svaku reč uzeti zdravo za gotovo, i naročito obratite pažnju na to kako se ponaša prema vašim željama i potrebama. Da li se trudi da zadovolji vaše želje i potrebe, da pruži sve od sebe da se s njim osećate prijatno? Ili ignoriše vaše potrebe, kao da ih vi ni nemate? Ukoliko je ovo drugo u pitanju, moguće je da će nekoj novoj ženi jednog dana pričati o vama kao o "ludoj bivšoj".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšaistinaludačamuškarcipreterivanjereakcijavezazabavljanježene
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Zorka Đokić

    Ovo sam nedavno pročitala i jako mi se dopalo. I inače sam takva osoba da ne volim ogovaranja i da me se ničiji život ne tiče na neki podsmešljiv i uvredljiv način, to mi je tako mrsko i odvratno.

  • Femina Bianca

    Ima jedan trik koji je lako zapamtiti: ako upirete prstom u nekoga, ne zaboravite da su 3 prsta okrenuta ka vama. Ako vam nije jasno kako to funkcioniše, ipružite ruku t.j. prst. To je vrlo jednostavna vežba koje se treba prisetiti kad god pomislimo da nemilice kritikujemo drugoga ili slušamo bljuvotine koje naš partner priča o bivšoj. Bolje da vam se upali signalna lampica dok ne utvrdite s kim imate posla -ako se pokaže da je uzbuna bila lažna, lako ćete je ugasiti.