Izgovorite ime voljene osobe

Nadimci za voljenu osobu mogu da budu nešto veoma slatko, i vašem dragom ili dragoj se može dopadati da ih čuju. Ipak, još više će im se dopadati da s vaših usana čuju svoje ime, naročito u nekim posebnim trenucima.
Nadimci su slatki, ili šašavi, mogu da razneže voljenu osobu, da joj izmame osmeh, da izazovu lepe emocije kod nje, navedu je da vas voli još i više. Lepo je verovati da je neko smislio posebno ime samo za vas, da samo vas zove tim imenom, imenom kojim vas ne zove niko drugi. Osećate se posebno, voljeno, željeno. Sve to ukoliko se s nadimcima ne pretera.
Ako vas voljena osoba konstantno zove samo nadimkom, počinjete da se pitate zna li ta osoba kako se vi zovete. Znači li joj vaše ime nešto, ili ste vi za nju samo njena maza, njen tigar, ili šta već. A ako vi voljenu osobu stalno zovete nadimkom, ona bi mogla da se upita znate li vi njeno ime, ili nadimak koristite da biste pokušali da se umiljavate – i da, istovremeno, prikrijete da vam ta osoba emotivno ne znači dovoljno ni toliko da biste upamtili kako se zove (ovo sve važi dok je veza još relativno nova, naravno da se takvo pitanje ne postavlja nakon nekoliko godina veze). Definitivno ste u nevolji ako vas voljena osoba čuje kako tim nadimkom, za koji je verovala da je smišljen specijalno za nju, zovete još nekog, jer tada momentalno počinje da oseća da vam je samo još jedna u nizu, potpuno nebitna kao ličnost, nedovoljno važna da biste se baktali pamteći kako se zove.
Izuzetno prija kada čujete kako voljena osoba izgovara vaše ime, naročito u nekim posebnim trenucima. U trenutku nežnosti, kada ta jedna reč može da znači više nego nekoliko emotivnih rečenica. U trenutku strasti, prodahtano ime voljene osobe takođe ima zapanjujuće efekte. U raznim posebnim trenucima, kada su emocije jake, izgovoreno ime, a ne nadimak, uveriće voljenu osobu da vam je zaista posebna, da volite baš nju i uživate baš s njom.
S tim ne treba preterivati, kao ni s bilo čim drugim u životu. Ako stalno izgovarate ime voljene osobe, pokušavajući da postignete taj poseban efekat, "čarolija" se gubi. Zato i jeste zgodno nekada koristiti ovaj ili onaj nadimak, nekada i ne koristiti ništa posebno (kao u "Molim te, dodaj mi slanik"), a nekada ime. Ime se može koristiti i u nekim prilikama koje nisu posebne, kao obična stvar, a za posebne prilike sačuvajte i neki poseban, situaciji prikladan, izgovor imena voljene osobe.
To s posebnim izgovorom imena ostaje dokle god veza traje, i može vas momentalno prebaciti u one divne momente početka veze. Kada na onaj način izgovorite ime voljene osobe, kao kada ste se prvi put poljubili, prvi put shvatili da tu osobu volite, kao u onom divnom trenutku koji oboje pamtite i oboma vam je jedna od najdražih uspomena, prizivate i taj trenutak i obnavljate sve ono lepo i snažno što ste tada osećali, i učvršćujete vašu vezu. I to važi bez obzira na to koliko dugo bili zajedno.
S vremena na vreme, setite se da na neki poseban način izgovorite ime voljene osobe i uživajte u onome što to izgovaranje donese.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavvezavoljena osoba
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Lidija Jovović

    Najbolji ste!