Iznenadićete se: Najčešći razlog muško-ženskih svađa nisu ni novac, ni prevara, već ovo!

Muškarci i žene, a pogotovo parovi se konstantno svađaju. I to nije ništa novo. Međutim, razlozi zbog kojih najčešće ulaze u sukobe, bi mogli da vas začude.

Istraživanja su, verovali ili ne, pokazala da se čak jedna trećina, tokom hladnih zimskih dana, svađa oko grejanja! Žene žele da pojačaju grejanje jer su zimogrožljivije, a muškarci su ti koji stalno smanjuju i isključuju grejanje.

Takvo ponašanje, ipak, nije samo hir. Naime, danski naučnici su 2015. godine utvrdili da je muškarcima najprijatnije kada je temperatura između 24 i 25 stepeni Celzijusa, a ženama je prijatno tek kada je temperatura oko 2,5 stepeni viša, jer su osetljivije na hladnoću.

Za to postoji i razlog, a reč je o hormonu estrogenu koji zgušava krv, što znači da je protok krvi malo sporiji kod žena nego kod muškaraca. Nivo ovog hormona je viši u vreme ovulacije, pa je ženama tada još hladnije nego inače.

Još jedan zanimljiv podatak do kojeg se došlo prilikom ovog istraživanja jeste da čak četiri od deset žena krišom od partnera pojačava grejanje u kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grejanjesvađetemperatura
Komentari (0)
Dodaj komentar