Jednostavno, a delotvorno: Oživite ljubav za 5 minuta uz pomoć ovog trika

Veza je najlepša u početku. Tada ne možemo da se razdvojimo od partnera. Čeznemo za njim kad nije tu. Želimo da svaki slobodan tren poklonimo njemu.

Zanemarujemo njegove mane. Stavljamo ružičaste naočari. Stalno smo uzbuđeni, nasmejani i srećni. Previđamo one loše strane partnera i veze.

Onda, odjednom buuum. Otvaramo oči i shvatamo da naša veza nije savršena. Zapada i u rutinu. Uzbuđenje i zaljubljenost se gase. Da li uvek mora da bude tako? Možemo li nešto da učinimo da unapredimo našu vezu i spasemo je od propadanja? Možemo.

Kako piše Mondo, „psiholog Belinda Vilijams kaže da je najjednostavniji način da očuvate bliskost i te „varnice“ s početka veze, da svakog dana uživate u nekoliko „mikro-trenutaka“, u nekoliko minuta koje ćete posvetiti samo jedno drugom“.

Nije teško začiniti vezu. Potrebne su volja i želja i ništa više. Treba stalno da pokazujemo da nam je stalo. Ljubav se ne podrazumeva.

„Dovoljno je da odvojite trenutak da se ujutru zaista pozdravite, kad krećete na posao, da se zagrlite na sekund, dva. Da se držite za ruke koji trenutak, pre nego što utonete u san. Da povremeno naglas izgovorite ‘volim te'“, savetuje Vilijamsova, a navodi izvor.

Zar je teško izgovoriti te dve reči? Nije, a mi često zaboravljamo koliko su važne. Izmamiće partneru osmeh na lice. Još danas počnite da praktikujete ovu naviku i ubrzo će vaša veza biti mnogo bolja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubav
Komentari (0)
Dodaj komentar