Jednostrana ljubav

Ne moramo navoditi ekstremne primere – skoro svaka osoba je, pre ili kasnije, činila gluposti zbog nekog drugog. Spremni smo da toliko toga uradimo zbog ljubavi. Velike su šanse da se i vama može desiti nešto slično, bez obzira na to da li ste muškarac ili žena – u ludilu te vrste nema polne diskriminacije. Žene su, izgleda, samo spremnije da sa drugima podele lična iskustva.

Muškarci kupuju poklone, kao ludi napuštaju svoje kancelarije (prijatelje, supruge…) ako ih ona pozove, popravljaju loše instalacije u njenom stanu, uvek su spremni, uvek na raspolaganju i najčešće bivaju ostavljeni subotom uveče bez objašnjenja, pa opet nema toga što neće uraditi samo da bi izmolili sledeći sastanak naredne subote.

Žene kombinuju staromodne „žrtvovati se u ime ljubavi“ ideje sa postfeminističkim sindromom, proganjajući objekat obožavanja kao opsesivni karakteri loših drama. Ako vam ljubav nije uzvraćena, menjate se kako biste bili što sličniji onome što mislite da su želje voljenog bića. A kada vam nakon kratkotrajnog ili vrlo retkog vremena nežnosti ukine svaku mogućnost daljeg kontakta i bez dilema okrene leđa, reagujete kao ucveljeno napušteno kuče. Vaše samopoštovanje survava se do najnižih granica, dok konačno ne shvatite da ste proveli mesece ili godine u ludilu.

Činite li previše zbog nečije ljubavi? Zasigurno, ako…

    …očajnički želite njenu ili njegovu ljubav,

    …on ili ona može da vas uzme zdravo za gotovo, znajući da ste uvek tu bez obzira na sve,

    …vi pravite sve planove, najčešće vi zovete, plaćate i kupujete sve poklone,

    …zauzvrat od njega/nje dobijate neznatno, mizerno malo naspram onoga što dajete,

    …konstantno brinete da li ćete ga/je izgubiti.

Probudite se. Prestanite, bežite odatle. Ljubav ne mora izgledati tako. Ljubav nikada i ne izgleda tako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Željko Kolombani

    Ovo je ljubav koju sam nažalost većinu puta doživio, većinom s moje strane,i kao da me prati ta stigma,veći dio života privlačim takve osobe, čak sam došao do toga da vjerujem da je to jedina vrsta ljubavi za mene, što je žalosno, ali eto, možda nekome nije suđeno da bude voljen!