Kad on merka njene kreme

O metroseksualcima ste verovatno čuli. Bekam je tipičan predstavnik – muškarac koji i te kako pazi na svoju garderobu, koristi posebnu kozmetiku za negu kože, čak i nešto malo šminke (uključujući bezbojni lak za nokte). Moguće je da ste pomislili da su takvi muškarci kod nas retki, ili da ih skoro uopšte nema.

Donedavno, bili biste u pravu. S druge strane, i metroseksualci su prilično nova pojava, a svakom trendu treba vreme da se raširi. Ovaj trend se, definitivno, širi. Neko će reći „možda u većim gradovima“, ali metroseksualci i jesu pojava iz velikih gradova – bilo gde u svetu, ne samo kod nas. Kako to uopšte počinje?

Kozmetiku za negu lica i tela koristite vi. Njega jedva naterate i da se istušira (nekad su neophodne pretnje i ucene). O garderobi i ne razmišlja. Međutim, vreme prolazi. Vas dvoje ste i dalje zajedno. Ni jedno ni drugo ne postajete ništa mlađi. Njemu u početku nije bilo jasno zašto vi toliko vremena trošite na doterivanje i na mackanje raznim kremama, ali onda počinje da uviđa da te kreme deluju. Vaša koža je nežna i meka; u vašoj pažljivo odabranoj garderobi i dalje vas primećuju na ulici.

A na njemu se godine pokazuju. Počinje da merka one kreme koje vi koristite da usporite proces starenja. Vidi da vas tople kupke opuštaju i relaksiraju i kao da skinu poneku godinu s vas, pa i on sve češće uživa u kadi (zapravo, postaje problematično doći do kade od njega). Počinje da obraća više pažnje i na garderobu.

Nakon još nekog vremena, shvatite da on sada u kupatilu provodi više vremena nego vi i da ima više pažljivo odabrane garderobe nego vi. Njegov ormarić s kozmetikom puniji je nego vaš. Pitate se šta ste to uradile od svog čoveka? Gde je onaj neuredni, ofucani čovek koji vam je bio toliko simpatičan i samo vas povremeno nervirao time što je bio potpuno nezainteresovan za svoj izgled?

Onda shvatite da je čovek koga volite i dalje tu. Samo se prilagodio vašim željama i usput shvatio da mu nega tela prija (kao što svakome prija). Još uvek je to onaj duhoviti čovek u koga ste se zaljubile – samo je sada i stalno čist i mirišljav i lepo obučen. Pa šta ako se povremeno sukobite oko toga ko će da okupira kadu? Ono što ste zahtevale od njega ste i dobile – a u kadu možete i zajedno – i da posle toga jedno drugo namažete svim kremama koje koristite, i da jedno drugom pomognete oko izbora garderobe.

Ono što ste tražile to ste i dobile – sve što sada treba da učinite jeste da uživate u tome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar