Kad se srce slomi, reaguje telo: svaka emocija „napada“ neki organ

Na emocionalne udare najupadljivije reaguju:

LEĐA – ako mislite da sav teret života nosite na svojim plećima, imaćete jake bolove i napetost u leđiima.

DISAJNI ORGANI – ne možete da dišete ili dišete otežano, guši vas nešto, imate osjećaj da vas nešto “davi” – sve su to simptomi koji dolaze iz spoljašnjeg sveta i daju vam jasne signale. Razlozi su uvek psihološke prirode: gušenje je znak da vas “guše” određeni ljudi, situacije ili događaji.

SRCE – ovo je organ koji sigurno ima najjaču vezu s emotivnim životom ili s preživljavanjem određenih situacija. Kada se npr. pripremate za ljubavni sastanak, srce vam ubrzano radi, a kada se nalazite u društvu voljene osobe, imate osećaj da će vam “srce iskočiti iz grudi”. Međutim, kada se jako uplašite, “srce vam se zaledi” ili “siđe u pete”.

PROBAVNI SISTEM – osobe koje su introvertne, okrenute ka sebi, imaju velikih problema s probavnim sistemom, naročito oni koji imaju problema u komunikaciji s okolinom. Oni najčešće boluju od gastritisa ili čira.

KOŽA – osip ili fleke, pege po licu – pokazuju da se osoba “ne oseća dobro u svojoj koži”. Često nam različita kožna oboljenja indirektno pokazuju da želimo da odbacimo neke ljude ili situaciju u kojoj smo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

psihosomatske bolesti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Klavir štimimer

    Srce se zaista lomi, kad iskreno voli.I kod žena i kod muškaraca.Nema ko to nije doživeo..Budite hrabri i oni će to doživeti.