Kad treba da se vidite s bivšim partnerom

Već neko vreme ste u vezi i zadovoljne ste (barem zadovoljne – zapravo se nadamo da ste jako srećne!). Veza lepo funkcioniše, nema ozbiljnijih problema. Onda, jednog dana, ispadne da iz nekog razloga treba da se vidite s bivšim partnerom. Vaš sadašnji partner ne zna za to. Dvoumite se da li da mu kažete, i šta da mu kažete, i kako, i koliko, i… Šta učiniti u ovakvoj situaciji?

Najbitnije je da pažljivo i objektivno procenite kako bi vaš sadašnji partner podneo takvu informaciju. Ako mislite da bi je verovatno normalno (bez ljubomore i burnih scena) prihvatio, najbitnije je da budete iskrene. Saopštite svom dragom da ćete se videti s bivšim i zašto ćete se videti. Osim ako vas partner ne pita nešto više, nemojte ništa dodatno pričati.

U takvom razgovoru svakako bi trebalo izbeći komentarisanje vaše veze s bivšim, veličanje bivšeg ili pogrde na njegov račun (ako je baš toliko nesnosan, zašto se viđate s njim? Ukoliko su vam emocije prema bivšem jake, makar bile i negativne, da li bi tu nešto moglo da se desi?). Nimalo vam ne treba da vaš partner pomisli da mu konkurenciju pravi neki lik iz vaše prošlosti.

Šta da učinite ako ste sigurne da će vaš sadašnji partner pozeleneti od ljubomore ako mu kažete da ćete se videti s bivšim? Da će se razbesneti, napraviti scenu? Ako je zaista neophodno da se vidite s bivšim (ako nije, možda bi bilo bolje da izbegnete to viđenje, bar dok se vaša veza ne stabilizuje i ustali), prećutite svom sadašnjem partneru to viđenje – i nadajte se da neće saznati za njega. Ukoliko bude saznao, plus mu vi niste rekle (dakle, videle ste se s bivšim i još ste to sakrile od njega), tek onda ćete imati problema.

U svakom slučaju, srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar