Kad vam se nabacuje „zabranjena“ osoba

Flert ume da bude veoma prijatan, kako onda kada ste zainteresovani za određenu osobu, tako i onda kada vam se više dopada da sve ostane na neobaveznom flertu. Međutim, ume da bude i neprijatan; najčešće je to kada vam se nabacuje osoba koja vam se nimalo ne dopada. Postoji i varijanta kada s vama uporno flertuje osoba koja to nikako ne bi smela da čini. Znate već takve situacije: prijateljičin ili sestrin dečko, bivša ili sadašnja devojka (ili čak i bivša ili sadašnja verenica!) vašeg brata… Osoba s kojom nikako ne bi trebalo ništa da imate, inače ćete jako povrediti nekog vama bliskog, do koga vam je veoma stalo.

Vi niste zainteresovani za tu osobu, bar ne u početku. Ne smatrate je ni ružnom niti nešto slično, ali niste ni stvarno zainteresovani. Ipak, kako ta osoba ne prestaje da flertuje s vama, vaš ego raste (tolika količina pažnje svakako prija) i počinjete da se, i dalje prilično neozbiljno, pitate šta bi se desilo ako…

Ovakav način razmišljanja je prilično nezgodan, jer ono o čemu razmišljate samo poluozbiljno (ili skroz neozbiljno) s vremenom može postati i te kako ozbiljno i imati zaista dugotrajne i mučne posledice. Zbog toga je bolje ne igrati ovakve igre i biti svestan nekih stvari.

Za početak, niko vas nikakvim flertovanjem niti zavođenjem ne može naterati ni na šta što vi stvarno ne želite. Svi izgovori tipa „zavela me je“, „bio sam pijan/bila sam pijana“ i slično samo su slabašni pokušaji opravdanja nečega nimalo lepog. Možete pokušati da slažete i sebe i druge, ali činjenica bi bila da ste iza leđa vama drage osobe uradili nešto za šta znate da bi tu osobu izuzetno povredilo – i da ste odabrali da to uradite.

Može se desiti da smatrate da su flertujući dečko/verenik ili devojka/verenica vama bliske osobe zapravo vaša životna ljubav. Tada bi možda trebalo da iskreno razgovarate s tom bliskom osobom, da joj kažete kako se osećate. Naravno, vrlo je verovatno da će reakcija biti burna i da će se ta osoba osećati kao da ste je izdali. Plus, ostaje pitanje – kakva su etička merila, kakvi su moralni standardi te vaše „životne ljubavi“, ako ona radi to što radi? Da li je to zaista vaša životna ljubav, da li želite da ostatak života provedete s takvom osobom – i to po cenu nanošenja velike emotivne povrede nekome do koga vam je jako stalo?

Razmislite. Dobro razmislite o celoj situaciji pre nego što se upustite u nešto što će ostaviti bolne posledice na ostatak vašeg života i procenite da li je vredno toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

flertnabacivanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Nije vrijedno bolnih posljedica ni sa koje strane, ali poslušaj još koji put svoje srce i ipak pokušaj ako ono kaže da „vrijedilo je svih suza u nemoći“ i onda će doći i sinuti ono pravo vrijeme za oboje (brzi voz ne gazi, već uzalud prolazi pored tebe nespremnog).