Kako podneti usamljenost

Svako živo biće ima potrebu da sa osobom suprotnog pola deli svoje vreme, probleme, interesovanja. Mnogo vremena i truda ulažemo u traženje te osobe koja nama u potpunosti odgovara, ali mnoge osobe jednostavno ne mogu da nađu nekoga ko im odgovara.

Ono što je osnovno to je da ne dozvolite sebi da budete sa osobom koja je ispod svih vaših kriterijuma samo da ne biste bili sami. Time ćete sebe samo dovesti u stanje većeg očajanja. To ne znači da ne treba da date šansu nekim osobama i da sa njima izađete iako vam na prvi pogled ne deluju savršeno. Veoma je bitan način vašeg razmišljanja.

Ne posmatrajte sebe kao samu već kao slobodnu. Pomislite kako su vam sve mogućnosti otvorene i kako sebi možete da dozvolite da izađete sa bilo kim i da tu vezu okončate – jer vi ste odlučna i jaka osoba, a ne slaba.

Kada počnete da razmišljate o tome kako vam je lepo kada izlazite sa svojim društvom sa osnovnom namerom da se lepo zabavite – na dobrom ste putu. Što više novih osoba budete upoznavali, videćete koliko je zabavno kada sa svima komunicirate bez opterećenja da morate naći osobu za sebe. Samim tim, bićete u prilici da upoređujete karakteristike raznih ljudi i da vidite šta vama konkretno odgovara, a šta ne. Kada se to bude desilo, sasvim smo sigurni da ćete ubrzo naći nekoga za sebe u onom trenutku kada se najmanje budete nadali i kada najmanje budete očekivali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar