Kako vratiti bivšeg?

Nije mali broj dama koje su poželele da vrate svog bivšeg. Zapravo, to postaje sve češće, otkako sajtovi kao što je Fejsbuk omogućavaju da se uz nekoliko klikova mišem povežete s raznim osobama iz vaše prošlosti. Mnogi smatraju da je pokušaj da vratite bivše osuđen na katastrofu, ali nije uvek tako.

Pre nego što ponovo uspostavite kontakt s bivšim, bilo bi dobro postaviti sebi dva pitanja. Jedno je da li ga vi i dalje stvarno volite, ili ste obnavljanje kontakta poželele iz dosade, ili zato što više ne možete da podnesete da budete same. Drugo bitno pitanje jeste da li je vaš ljubavni odnos s njim, dok je trajao, bio zdrav. Naime, veoma je lako romantizovati prošlost, setiti se lepih trenutaka, a zaboraviti na one loše, recimo, na to da ste se sve vreme svađali, da vas je on varao, da je bio lenj i nezainteresovan da bilo šta učini.

Razmislile ste o tome, i zaključile da ga i dalje stvarno volite, kao i da ste s njim imale zdrav, lep odnos. Super. Onda pokušajte da obnovite kontakt – na primeru s Fejsbukom, pošaljite mu neku jednostavnu poruku, nešto kao: „Baš sam se iznenadila kad sam te našla ovde, kako si?“. Zatim, obratite pažnju na njegov odgovor. Ako je u pitanju nešto kratko i učtivo, kao: „Zdravo, nadam se da si dobro“, vrlo je verovatno da nije zainteresovan ni za razgovor s vama, a kamoli za nešto više. Ako pak koristi smajlije, znakove uzvika, raspituje se o vama, to je dobar znak da bi imalo smisla nastaviti dalje.

Pre nego što ga pozovete da se vidite, obavezno proverite da nije trenutno u vezi ili oženjen. Na Fejsbuku je to najčešće moguće videti već na njegovom profilu, ali neki ljudi ne ostavljaju taj podatak o sebi. Ako je takav slučaj, proverite njegove fotografije, da li je jedna ista žena često na fotografijama s njim, da li deluju opušteno zajedno (naravno, ne mislimo na njegovu sestru ili majku). Ni tu ništa niste zaključile? Možete direktno da ga pitate ima li trenutno nekog, a možete i da pokrenete razgovor o ljudima koje oboje znate, pa skrenuti u priču o vašim ličnim životima, i nadati se da će on nešto pomenuti.

Sutra pročitajte šta dalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšiljubavveza
Komentari (0)
Dodaj komentar