Kao da tek počinjete

Nakon nekog vremena, mnoge veze postanu dosadne. Uđe se u kolotečinu. To može da bude neka vrsta prijatne dosade – sigurnosti, ako hoćete – ali bar u nekom trenutku, kada se probudite pored osobe pored koje se budite već jako drugo, poželite neku promenu. Setite se kako ste se osećali kada ste se prvi put probudili pored te osobe, kakvo je to uzbuđenje bilo, koja radost, koja nada da ćete, možda, imati dovoljno sreće da nastavite da se budite baš pored tog predivnog bića…

Nekada, nije vam padalo na pamet da bi buđenje pored te osobe ikada moglo da vam bude dosadno. Ipak, taj osećaj (blage ili jake) dosade se javlja. Još se nađe neko da vam kaže da to mora tako. Uz izvestan trud i dobru volju s obe strane – ne mora!

Moguće je da mislite da voljenu osobu poznajete u potpunosti, ali to ne mora nužno da bude tačno. Ljudi se s vremenom menjaju, a ako ste izvesno vreme „dremali“ uljuljkani u sivilo svakodnevice, sasvim je moguće da niste primetili promene na partneru ili partnerki. Dakle, otvorite oči, razbudite se i počnite ponovo da upoznajete voljenu osobu – može se desiti da se prilično iznenadite (nadamo se – prijatno)!

Kad ste već kod ponovnog upoznavanja, setite se kako se ponašate kad se upoznajete s novom osobom. Trudite se da pokažete svoju najprijatniju stranu, ili onu za koju verujete da će se toj osobi najviše dopasti. Ako se radi o upoznavanju s osobom za koju se nadate da bi nešto s njom moglo da se desi, tu onda ima i flerta. Setili ste se kako se upoznajete? Odlično – sada takvo ponašanje (ili one elemente za koje mislite da bi mogli da vam budu korisni) primenite u svojoj vezi. Rezultati bi mogli jako lepo da vas iznenade.

Još jedna stvar na koju se u dužoj vezi često zaboravlja jeste najobičnija ljubaznost. Kada ste poslednji put partneru ili partnerki rekli „molim“ ili „hvala“? Često se u vezi osetimo kao da toliko dobro poznajemo voljenu osobu da su lepi maniri nepotrebni. Možda nisu neophodni, ali lepi maniri svakako veoma prijaju i govore voljenom biću da ga i dalje cenimo i poštujemo. Isprobajte i to – i opet se može desiti da budete prijatno iznenađeni reakcijom na nešto naizgled sitno i beznačajno.

U dužoj vezi su upravo ovakve sitne stvari ono na šta najpre zaboravimo, a te sitnice su ono što često dovodi osmeh na lice partnera ili partnerke. Dakle, setite se tih sitnica – a onda ćete srećno moći da zaboravite na osećaj da je vaša veza postala nešto staro i umorno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar