Kašnjenje na prvi sastanak

Jedna od čestih preporuka, kada prvi put izlazite sa potencijalnim partnerom ili partnerkom, jeste da nipošto ne kasnite kako ne biste ostavili loš utisak još pre nego što stignete. I mada je uglavnom dobra ideja da ne kasnite, nije da je sigurno da će vam propasti sve šanse ni ako malo zakasnite (pod "malo" mislimo na kašnjenje do 15 minuta, ne na pola sata, sat ili više).
Istina je da kašnjenje na prvi sastanak može da pokvari utisak o vama. Moguće je i da se osoba sa kojom izlazite prilično iznervira zbog vašeg kašnjenja – niko ne voli da čeka, na prvom sastanku je verovatno nervozna, i samo joj još treba da vi kasnite i da se pita hoćete li uopšte doći ili ste je "ispalili" – i da to što ste zakasnili baci "senku" na ceo izlazak, da vas ta osoba u startu vidi kao nekog ko ne poštuje nju ni njeno vreme, i da vas zbog toga vidi u negativnijem svetlu.
Sa druge strane, ima onih koji otkriju da im zapravo i nije smetalo mnogo što je osoba sa kojom izlaze na prvi sastanak zakasnila. Imali su vremena da malo srede misli, ako se nalaze u kafiću da "ošacuju" dobro mesto, da se malo priberu… Nije da će takve osobe od vas tražiti da i ubuduće kasnite, ali se može desiti, kad otkriju da im vreme nasamo pre sastanka prija, da počnu da dolaze nešto ranije.
U svakom slučaju, stvar je pristojnosti i poštovanja osobe sa kojom izlazite da se pojavite na vreme – ne kažemo da treba sumanuto da jurite, bolja je ideja da krenete na vreme, da ne obavljate hiljadu sitnica u poslednjem momentu pred polazak. A ako vidite da ćete ipak, uprkos svem svom trudu da stignete na vreme, zakasniti, potrudite se da pozovete tu osobu i da joj to javite – danas skoro svi imaju mobilne telefone, tako da je to najčešće izvodljivo. I ne brinite mnogo, osim ako izlazite sa nekim kome su dolasci na vreme najvažnija stvar u životu, taj prvi sastanak bi ipak mogao lepo da protekne i da odvede u nešto još lepše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kasnjenjeprvi sastanakveza
Komentari (0)
Dodaj komentar