Kažu da je seks najbolja dijeta, a evo koliko kalorija se gubi tokom intimnog odnosa!

Znamo svi da seks može da nas oraspoloži, ispuni pozitivom. Takođe, znamo da može da odagna stres i nervozu iz naše okoline i učuni da ispraznimo svoje misli – pored nekih drugih stvari, osećajući pritom apsolutno blaženstvo. Međutim, iako znate da tokom seksa trošite kalorije, verovatno ne znate koliko kalorija je u pitanju. Ova vrlo važna informacija obradovaće vas ako ste na nekom režimu dijete i pokušavate da skinete suvišne kilograme.

Do ovog saznanja došao je jedan istraživački tim iz Montreala, koji je vrlo rado podelio ovu informaciju sa ostatkom sveta. Dakle, prema njihovim podacima, tokom jednog seksualnog kontakta muškarac sagori oko 100 kalorija, dok žene potroše oko 69. Treba uzeti u obzir da se vreme potrebno za ovaj trošak kalorija oko 25 minuta. Naravno ukoliko se radi o dužem vremenu potrošnja je veća, zato ne gubite vreme i prionite na posao.

Čak 20 parova je pristalo da učestvuje u ovom istraživanju. Oni su na sebi imali posebne uređaje koji su su merili potrošnju kalorija dok su se prepuštali strastima. Kada se ova potrošnja uporedi sa onom koja se ostvaruje sa na primer trčanjem, zaključuje se da bi trebalo dva puta više da se seksate da biste izjednačili gubitak kalorija koji postižete trčanjem. Dakle, eto vas u problemu, a rešenje je više seksa.

Rezultati koji su dobijeni prikupljeni su kod parova koji su praktikovali misionarsku pozu. Naime, kada je žena “do tavanice” njen gubitak kalorija skače sa 69 na 169. S druge strane, kada je u pitanju “doggy style” poza, vrednosti su skoro izjednačene, žene – muškarci 100 – 110. Ako ste ljubitelji oralnog seksa, evo jedne zanimljive stavke. Vaša voljena će izgubiti dva puta više kalorija ako vas zadovolji na ovaj način nego vi nju. U pitanju je 80 i 160 kalorija u njenu korist. Dobar argument ako je pokušavate nagovoriti na ovakav čin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kalorijeodnosseks.
Komentari (0)
Dodaj komentar