Kolika je prosečna veličina penisa?

Jedno od pitanja koje muči mahom muški deo čovečanstva jeste kolika je prosečna veličina penisa i konačno su naučnici dali odgovor na to pitanje, prenosi AFP.

U analizi koja je obuhvatila više od 15.000 ispitanika oni su došli do zaključka da je prosečna dužina penisa u erekciji 13,12 santimetara, a 9,16 u opuštenom stanju.

„Ti brojevi treba da uvere muškarce širom sveta da je dužina njihovog polnog organa u granicama normale“, rekli su britanski istraživači koji su radili studiju.

Tim je osmislio i grafikon koji lekari mogu koristiti tokom savetovanja i razgovora sa muškarcima koji pate od anksioznosti zbog male veličine penisa.

Britanski naučnici navode da u stvarnosti samo 2,28 posto muške populacije ima nenormalno mali penis i isto toliko neobično veliki.

Takođe, tim istraživača nije pronašao dokaze da je veličina penisa povezana sa rasom niti su pronašli ubedljivu vezu između veličine muškog stopala sa njegovom muškošću.

Istraživači međutim kažu da su rezultati možda donekle iskrivljeni zbog mogućnosti da su muškarci, koji su se dobrovoljno javili za učestvovanje u ispitivanju, sigurni da je njihova veličina „normalna“.

Članovi tima kažu da je njihov rad objavljen u Internacionalnom časopisu za urologiju i prvi je koji je kombinovao postojeće podatke o dužini penisa i napravio grafikon.

Te informacije i grafikon mogu biti korisni kako ljudi ne bi brinuli da njihova veličina nije odgovarajuća, ali može da ima i neželjeni uticaj na ego onih čija je veličina estremno velika.

I doktori mogu koristiti grafikon kako bi pomogli muškarcima da pronađu kondome odgovarajuće veličine, kažu članovi tima.

Uesnici studijske bili su muškarci starosti od 17 do 91 godine iz Evrope, Azije, Afrike i SAD-a.

Izvor: tanjug

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

faluspenisveličina
Komentari (0)
Dodaj komentar