Koliko često muškarci i žene razmišljaju o seksu? Brojke će vas iznenaditi

Državni univerzitet u Ohaju sproveo je istraživanje o tome koliko njihovi studenti misle o seksu, hrani i snu. U 2011. godini istraživanje je sprovedeno na 283 studenta. Dobili su dugmad da pritisnu svaki put kada im padne na pamet jedna od te tri misli.

Brojke objavljene u Journal of Sex Research pokazuju da muškarci razmišljaju o seksu skoro dvostruko više od žena. Utvrđeno je da su muškarci razmišljali o seksu u proseku 19 puta dnevno, dok su žene to činile u proseku 10 puta dnevno.

Žene razmišljaju o hrani svaka 62 minuta, a o spavanju svaka 72 minuta. Muškarci, s druge strane, razmišljaju o hrani svakih 38 minuta, a o spavanju svaka 33 minuta. Dakle, iako su muškarci češće razmišljali o seksu, oni su takođe razmišljali o hrani i spavanju češće nego žene.

U nešto novijem istraživanju, OnePoll je objavio rezultate studije u saradnji sa Pure Romance 2019. godine, koja je anketirala 2.000 seksualno aktivnih odraslih Amerikanaca o tome koliko često govore o seksu. 67 odsto odraslih reklo je da im je prijatno da dele svoj seksualni život sa drugima, dok je 29 odsto reklo da im je „veoma udobno“.

Najviše ispitanika o svom seksualnom životu govori sa partnerom (61%), zatim najboljim prijateljem (60%), prijateljima (40%), kolegama sa posla (28%) i cimerima (26%).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškarcirazmišljanjesekszene
Komentari (0)
Dodaj komentar