Koliko ste sinhronizovani?

Kad se razmišlja o vezi s voljenom osobom, pomisli se na to koliko se volite, seks vam je dobar, dobri ste prijatelji, lepo vam je zajedno… Retko se pomisli na to koliko ste u stanju da se sinhronizujete, a za zajednički život s nekim to je veoma bitna stvar.
Na šta tačno mislimo? Na to koliko ste vas dvoje u stanju da se međusobno uskladite tako da stvari funkcionišu, koliko ste u stanju da jedno s drugim sarađujete, slično kao da ste tim u nekoj firmi. Recimo, ako bi zadatak bio da se uradi temeljno spremanje stana, da li biste bili u stanju da se dogovorite o tome ko će šta da radi i da to onda bez većih trzavica funkcioniše tako da stan zaista bude očišćen. Dogovor ne mora nužno da bude takav da se poslovi podele pola-pola, neko može da uradi više, neko manje; bitan je rezultat (da li je stan u predviđenom roku sređen) i to da li su obaveze bile raspoređene na način koji oboje smatrate prihvatljivim.
Jednom kad počnete da živite zajedno, vrlo brzo ćete videti koliko ste u stanju da se sinhronizujete i funkcionišete kao tim, ali postoji li neki način da steknete ideju koliko biste funkcionisali pre nego što preduzmete tako značajan korak? Nema načina da se unapred predvide sve moguće trzavice i neslaganja, ali izvesnu sliku jeste moguće steći unapred, a evo i kako.
Umesto da samo zajedno odete u bioskop, ili gledate zajedno televiziju, ili nešto slično što je udobno i ne zahteva mnogo koordinacije, namerno postavite neku vrstu izazova u kome će koordinacija i saradnja biti neophodne. Recimo, dogovorite se o višednevnom putu kolima tokom kojeg ćete posetiti nekoliko mesta koja bi vam oboma bila zanimljiva (ne mislimo na put oko sveta niti obilazak evropskih metropola, možete putovati i našom zemljom), jedno neka bude zaduženo za šest stvari, drugo za drugih šest, ili koliko već bude pojedinačnih zadataka koje je neophodno obavljati da bi put glatko tekao. Trebalo bi da vam već to jedno putovanje pokaže u kojoj meri ste sposobni da sarađujete i koliko brzo kao tim reagujete kad iskrsne nešto nepredviđeno – a svakako će iskrsnuti, niste vidoviti i ne možete predvideti svaki detalj.
Vrlo je verovatno da put neće proteći baš idealno, ali to je sasvim u redu. Tek isprobavate kako funkcionišete kao tim, za odlično funkcionisanje potrebno je izvesno vreme da se uhodate. Steći ćete neku predstavu kako vam ide, kojom brzinom učite, koliko ste voljni da se prilagođavate, što vam sve može pomoći da steknete bolju sliku o tome kako funkcionišete kao par, koje su vam, kao paru, slabe tačke, šta ide dobro, oko čega se sukobljavate, na čemu bi još trebalo raditi.
A uz sve to bi trebalo i dobro da se zabavite, i da kroz zabavu i zanimljivosti i izazov o međusobnoj sinhronizaciji puno naučite. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sinhronizacijaslaganjeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar