Konsultacija sa njim – o svemu

Kada se radi o nečem bitnom, velikom, partner će verovatno (mada ne uvek, ako ih oduševi rezultat) zameriti partnerki što se nije konsultovala sa njim (naravno, ukoliko se radi o nečemu što se odražava na oboje). Ako se radi o nečem sitnom, oni jednostavno nisu zainteresovani da razrešavaju ženske nedoumice.

Recimo, žena pita svog dragog da li da uz taj-i-taj komplet nosi ove ili one cipele. Onda ga pita i koje minđuše da stavi. A pita ga i da li bi možda bilo bolje da obuče onu lepu ljubičastu haljinu, ma zna sigurno koja je, nosila ju je pre dve godine kod kumova na slavi… Muškarce ovakva pitanja izluđuju, naročito ako ih je mnogo. O čemu se radi?

Odgovor je jednostavan – i muškarci, kao i žene, imaju priličan broj nedoumica u životu i priličan broj odluka koje moraju da donesu. Želeće da ih se pita za mišljenje kad se radi o nečemu krupnom, ali nakon što su u toku radnog dana doneli gomilu poslovnih odluka, a svaka pogrešna odluka mogla bi da košta firmu puno novca i vremena (znači, još novca), malo im je dosta odgovornosti – žele da se opuste i da ne moraju ni o čemu da odlučuju, a naročito ne o stvarima koje im izgledaju potpuno nebitno. Ove minđuše ili one, u čemu je uopšte razlika?

Ima žena koje veruju da će njihovom partneru biti milo ako se one o svemu konsultuju s njim, ali nije tako. Recimo, koju ćete narukvicu kupiti bitno im je jedino ako je oni plaćaju – ako to nije slučaj, uzmite šta hoćete. Setite se – samopouzdanje je seksi, a žena koja ni najmanju odluku ne može da donese sama, bez pomoći partnera, svakako je veoma nesigurna. Neće se on osećati kao „moćno muško“ ako ga pitate za svaku sitnicu – biće iziritiran.

Generalno uzev, pravilo je sledeće: ako kupujete stan u kome ćete zajedno živeti, ili uplaćujete letovanje na koje ćete zajedno otići, svakako se konsultujte s njim. Ukoliko je nešto manje od toga, što se neće bitno odraziti na vaš zajednički život, niti je u nekoj vezi sa njegovim novčanikom – radite šta god vam je volja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar