Kupile ste skupu krpicu…

Velikom broju žena desila se sledeća situacija: stignu kući iz šopinga, vesele zbog onoga što su nabavile, ponosno noseći kesu u kojoj je, recimo, haljina njihove omiljene robne marke – i dočeka ih ne baš vedar pogled njihovog dragog (to jest, taj pogled bude vedar, dok ne padne na mrski mu logo). Nije baš prijatna situacija – vi ste srećne i vesele, jer ste nabavile haljinu koja vam se baš dopada (doduše, prilično skupo ste je platile), a vaš dragi, umesto da se raduje s vama, da jedva čeka da vas vidi u toj haljini, da traži da se odmah presvučete kako bi video kako vam stoji – on se duri. Onda se nadurite i vi.
Pitate se: zar on ne razume da ćete i za njega biti lepi kada obučete tu haljinu? Zar mu nije palo na pamet da ste razmišljale i o proslavama u njegovoj firmi kad ste kupovale haljinu, o tome da se tamo pojavite u najboljem izdanju, da ga ne brukate? Da li mu je tako teško da razume da vi volite lepe krpice – pa, žensko ste?
Drage naše dame, osim ako vaš partner ne pliva u parama u toj meri da mu vaša skupa haljina ne predstavlja nikakav naročit izdatak, njemu neće odmah biti u glavi vaša lepota kada vidi da ste nabavile još jednu skupu krpicu. To nije zato što je sebičan ili neosetljiv; jednostavno, on će se setiti planova koje je sam imao, a koji se tiču vas dvoje, recimo, odlaska na odmor u neko lepo mestašce, gde ćete najzad biti sami i moći da se posvetite jedno drugom – i upitaće se da li ste vi svojim enormnim troškom ugrozile te planove. Otuda taj smrknuti pogled.
Šta učiniti? Stavite mu do znanja da i vi imate planove koji se tiču oboje i da niste derle koje odmah potroši sav novac. Predložite mu da imate neki zajednički fond, u koji ćete oboje odlagati deo vaše zarade, a koji će služiti upravo za ispunjavanje vaših zajedničkih planova (odmor, zajednički izlasci, uređenje stana…). Kada vidi da i vi, kao i on, svakog meseca stavljate deo zarade u zajedničku kasicu prasicu (zajedničku kovertu, na zajednički račun), lakše će prihvatiti vaše trošenje na stvari koje se njemu ne čine posebno bitnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novacšopingtrošenje
Komentari (0)
Dodaj komentar