Lično shvatanje prijateljske šale

U ljubavnom životu nekada se dešavaju ne baš prijatne situacije, kada se nađete između dve strane u sukobu, a obe su vam drage. Recimo, kada voljena osoba loše reaguje na bezazlenu šalu vaših zajedničkih prijatelja. Odluka šta tu učiniti može da bude pravo mučenje.
A tako ste se radovali izlasku s tim prijateljima… Danas su svi pretrpani obavezama, uz to često i zatvoreni u svoje male svetove (začarani krug kuća-posao-kuća, iz koga se retko izlazi) i viđenje s prijateljima postaje dragoceno. Onda se desi nešto što deluje potpuno glupo, prijatelj ili prijateljica kažu nešto šaljivo, vaš partner ili partnerka to prime lično i naljute se, prijatelj ili prijateljica se osete posramljeno i sve se neveselo završi. Iz lojalnosti ne prigovarate voljenoj osobi pred prijateljima, ali joj kasnije kažete da joj je reakcija bila neadekvatna, pa nisu ljudi ništa loše mislili, zna ih valjda – a voljena osoba se onda naljuti i na vas, i vi više ne znate šta ćete.
Nema baš mnogo toga što možete da učinite. Ono što možete jeste da se izvinite prijateljima, da kažete da su verovatno tom šalom nesvesno dotakli neko bolno mesto, ali da vaš dragi ili draga trenutno nisu u stanju da pričaju o tome. Što se voljene osobe tiče, možete pokušati da razgovarate, ali sasvim blago; ako ne žele da pričaju, pustite ih. To što se desilo nema stvarno veze s vašim prijateljima ni vama, ne u smislu da je neko od vas tu nešto kriv, pa bi mogla da bude dobra ideja da jednostavno sačekate da voljenu osobu to, šta god da je bilo, prođe. A hoće, pre ili kasnije.
Sad, ako se takve scene (neadekvatne reakcije na nešto potpuno bezazleno) često dešavaju, moguće je da ni stručna pomoć nije loša ideja, jer u tom slučaju voljena osoba očigledno ima neki ozbiljan problem s kojim nije u stanju da izađe na kraj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izvinjenjelicno shvatanjeprijateljisala
Komentari (0)
Dodaj komentar