Ljubav na prvi mejl (II deo)

Ma kako se vi predstavile, najveći broj poruka koje ne možete izbeći čine one (ne moraju biti i prostačkog jezika) kojima momci virtuelno nude opipljiva telesna druženja, pretpostavljate – za još opipljiviju deviznu nadoknadu. Kako li samo zalutaju na te sajtove pored nebrojenih „specijalizovanih“ adresa sa adekvatnom ponudom i tražnjom? No, nemojmo o seksu (kad već nema grada, a ni gospodina Zverke, nažalost).

Tu su i oni koji, recimo, kažu samo: „Ćao, ja sam Bojan“, verujući da će vas baš njihovo pojavljivanje u ionako pretrpanom inboksu očarati, da će delovati naprosto neizbežno.

Izvesna gospoda nalaze da je posebno inventivno sastaviti cirkularno pismo koje će potom poslati svim devojkama. U tom pismu podrobno će ih upoznati sa kompletnom biografijom – od izvoda iz matične knjige rođenih, đačkih knjižica, porodičnih portreta sa roditeljima i širom familijom, omiljenih kulinarskih recepata, detalja o poslovnim usponima i padovima (sa obaveznim veb-adresama bivših i budućih firmi) do smisla života i čitave vaseljene; a sve to već pri prvom kontaktu. Možda je to pošteno prema udavačama, ali ipak…

Ponekad vam se prepiska može učiniti nedovoljnom, tek nagoveštajem budućeg lepog i dugotrajnog odnosa. Hard može preopterećeno štucati, Outlook žmirkati, dok se modem grozničavo raspada nenaviknut na takva energetska prožimanja dva istinska soulmate-a – ipak, net fluidi ne garantuju i potrebnu hemiju. Već pri prvom ili drugom susretu strašno će vam nedostajati Sirano de Beržerak koji je tako posvećeno pisao sve one rečenice u ime vašeg (u mreži novootkrivenog) princa. I virtuelni princ se neminovno, brzinom protoka kilobajta, pretvara u žapca.

Ukoliko nakon svega, očajne i deprimirane, ne izgubite strpljenje, kad-tad pronaći će vas i On. Njegova poruka biće tek početak prijateljstva, duhovnog prepoznavanja, ljubavi i ko zna čega sve još. I makar se nikada ne čuli ili sreli, makar nikad ne otkrili jedno drugom čak ni ime – zagarantovan je ukus „milke“ (i to od 300 grama s lešnicima!).

U svakom slučaju, izbor je samo vaš i – na sreću – neograničen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar