Melodija venčanja (1)

Prilikom planiranja venčanja određeni elementi zahtevaju posebnu pažnju, naročito ukoliko mladenci žele da ostave nezaboravan utisak na svoje goste. Jedan od tih elemenata je muzika – trebalo bi da simbolizuje ljubav tek venčanog para i da stvori pravi ugođaj. Nemojte se zavaravati! Kada se budu prisećali venčanja, gosti se neće setiti ni njene venčanice, ni umešnosti kuvara niti uslužnih konobara. Setiće se pre svega (i isključivo) audio-torture koju su morali preživeti na svadbi. Ako nas istorija ičemu uči – uči nas tome da je uobičajen izbor onih pesama koje su svakakve, samo ne i odgovarajuće.

Niko ne kaže da treba da plešete uz Nine Inch Nails, ali nemojte otići u drugu krajnost kao toliko mnogo parova pre vas. Ipak, u želji da budete drugačiji i da tom prilikom uživate u pesmama koje vam nešto znače (na onaj slatkasto-patetičan način), možete grdno pogrešiti. Sastavili smo listu onih pesama koje svakako treba izbeći u potrazi za savršenim svadbenim melodijama.

Every Breath You Take – The Police

Ah, ništa ne šalje poruku ljubavi tako snažno kao zvuci one dobre stare berbe iz godine osamdeset i neke. Ali, ako budete podsećali sebe i sve druge oko vas na to da ćete od sada posmatrati svaki pokret onog drugog – to je vaš problem. Mi nismo tu da vas osuđujemo… psihopate jedne.

Against All Odds – Fil Kolins

Upamtite, ako izaberete ovu pesmu, svojoj nevesti nećete reći samo to da ćete se boriti za nju, bez obzira na sve prepreke. To je pesma o momku koji ne može da se oslobodi sećanja na dobra vremena i ne veruje da ga je ta žena ostavila. Dakle, neće biti izuzetno romantično. Zapravo, gosti koji znaju tekst pesme pomisliće da ste totalni kreten. Klasičan primer potpune zablude. Iako izgleda kao božanstvena ljubavna pesma, ona je sve samo ne to. Vaš ples sa nevestom uz ovu melodiju neće vas učiniti previše bistrim momkom.

Without You – Maraja Keri

Jedno je izabrati pesmu koja najbolje izražava vašu privrženost jedno drugom, a sasvim je druga stvar odabrati neku čiji refren bolno ponavlja kako nećete moći ni da dišete ukoliko nje nema u vašem životu. Izaberite pesmu koja slavi vašu ljubav i zajednički život, a ne definitivni gubitak takvih stvari.

Wicked Game – Kris Ajzak

Lako je upasti u zamku Ajzakove energične i zavodljive ode ženi koja je zaposela njegovo srce. Voljni smo da zanemarimo činjenicu kako je to pesma o muškarcu sa zbunjujućim i pomešanim osećanjima. Ali, na kraju krajeva, pesma budi emocije koje su suviše erotične za ovu prigodu. Ne očajavajte, to je sjajna pesma uz koju možete voditi ljubav kad konačno posle svega stignete u svoju sobu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar