Miris početka veze

Čulo mirisa je većini ljudi, bili toga svesni ili ne, veoma bitno. Miris može, brže nego bilo šta drugo, da izazove asocijaciju na nešto iz prošlosti, da vas podseti na neki lep ili ružan trenutak, i to je moguće iskoristiti i u vezi.
Sigurno vam se bar nekad desilo da određeni parfem povezujete s određenom osobom, što može da dovede, između ostalog, i do toga da taj isti parfem ne možete da smislite na nekom drugom, bez obzira na to da li vam je odnos s onom prvom osobom bio lep (tada taj isti miris na nekom drugom izaziva zbunjenost i nelagodu) ili loš (odmah imate ružne asocijacije). Ili vam se desilo da vas neki miris momentalno vrati u prošlost; recimo, miris kolača vas smesta podseti na posete obožavanoj baki koja je pravila predivne kolače istog takvog mirisa, i u čijem ste domu, voljeni i zaštićeni i srećni, proveli neke od najlepših trenutaka detinjstva. Jedan miris – a može da vas asocira na nekoliko divnih godina, na trenutke neizmerne sreće, ili pak na nešto veoma ružno.
To bi moglo da bude veoma zgodno u vezi. Prisetite se kakvi su bili mirisi u nekom trenutku na početku veze s voljenom osobom, u nekom specijalnom momentu kada ste i vi i vaš dragi ili draga bili jako srećni i jako zaljubljeni. Možete razgovarati s voljenom osobom o tome, ustanoviti da li se on ili ona sećaju nekih takvih posebnih mirisa, a možete i da eksperimentišete time što ćete isprobavati s različitim mirisima koji vas podsećaju na lepe trenutke iz tog vremena. To može biti miris parfema koji ste tada koristili, topao miris palačinki kojih ste se oboje najeli te specijalne večeri kada ste shvatili da je to ono pravo, miris kreme za sunčanje koju ste tada koristili…
I šta s tim mirisom? Povremeno voljenoj osobi pružite istu mirisnu senzaciju, ona će je ne samo podsetiti na te dane već i na to koliko se zaljubljeno i koliko divno osećala tada. Nekada je jedna jedina mirisna asocijacija dovoljna da toliko snažno podseti na tu početnu zaljubljenost da vas emocije u potpunosti preplave, i iznova se setite čime vas je ta osoba s kojom vam je suživot možda već postao rutinski osvojila i vezala za sebe, zašto ste se zaljubili u nju i rešili da ostatak života provedete s njom. Divan osećaj, kao da se iznova zaljubljujete i iznova shvatate kakvo blago imate pored sebe, koliko ste zapravo srećni.
Probajte! Štete nema, a možete doživeti nešto zaista divno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

culapocetak vezeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar