Mnoge žene rade ovo u seksu, to može da bude veliki problem u vezi

Glumljenje orgazma iz početka se može činiti bezopasnim, ali nedostatak komunikacije šteti seksualnom životu, a ne baš idealan seksualni život kvari mnoge veze.

Istraživanje iz 2019. pokazalo je da je više od polovine žena barem jednom odglumilo orgazam. Nije tajna da društvo nije uvek cenilo zadovoljstvo žena, ali pitanje je zašto one imaju potrebu da se pretvaraju umesto da budu iskrene o svom seksualnom iskustvu.

Navedena studija pokazala je da je 59% žena glumilo orgazme, a 55% je reklo da su želele razgovarati o seksu sa svojim partnerom, ali su odlučile da to ne čine.

Evo nekoliko uobičajenih razloga zašto:

Čak 42% je reklo da ne želi da povredi partnerove osećaje, 40% je reklo da im nije bilo ugodno ulaziti u detalje, a 38% žena bilo je postiđeno

Takođe, mnoge su priznale da je nepostizanje orgazma dovelo do razgovora koji nisu bili baš najugodniji.
Partneri ponekad stavljaju svoj ego na kocku povezujući ga sa ženskim seksualnim zadovoljstvom. Žene su toga svesne pa često glume kako ne bi partneru povredile osećaje.

U drugim slučajevima, partnerima je jednostavno svejedno hoće li dame postići orgazam ili ne razmišljaju uopšte o tome, pa je iste lakše odglumiti jer ionako neće poslušati sugestije.

Možda je najviše frustrirajući razlog to što partneri jednostavno ne razumeju ženske orgazme. Ženi nije ništa teže postići orgazam nego muškarcu, ali obično je potrebno više od vaginalnog odnosa.

Takođe ne postoje dve iste žene.

Ponekad se jednostavno čini lakšim odglumiti nego pokušati drugoj osobi objasniti svoje jedinstvene seksualne osećaje.

Zašto morate prestati da glumite orgazme?
Glumljenje orgazama je klizav teren koji nikada ne dovodi do pozitivnog ishoda. Čak ni u ljubavnim vezama za jednu noć, nikome ne pomaže što glumi orgazam.

Zašto?

1. Posvećeni ste ‘lošem’ seksu. Pretvaranjem da ste doživeli orgazam postižete da partner bude seksualno nekompatibilan s vama jer ako se ponašate kao da ste zadovoljni s onim što rade, zašto bi se oni promenili…

2. Partnera povezujete sa seksualnim nezadovoljstvom. Možda ne mislite da je to trenutno važno, ali iskustva tonu u podsvest. Kako partnera budete povezivali s nezadovoljstvom, sve ćete se više distancirati, a u seksu će vam biti još teže da uživate. Još gore, može odvojiti um od oseta, otežavajući postizanje orgazma uopšte.

3. To je oblik laganja. Možda se čini bezazlenim, ali zapitajte se zašto se ne poverite svom partneru, zašto vam ne odgovara razgovor o tome, a osim toga, partner možda već zna da glumite orgazme i prigušuje vlastito nezadovoljstvo.

4. Biće teško promeniti stvari u budućnosti. Kao i iz svake laži, teško se izvući iz nje. Jednom kada odlučite da zamolite partnera da promeni svoje seksualno ponašanje, počeće se pitati jesu li vas zadovoljavali do tog trenutka.

5. Svaki put stvara očekivanje orgazma, što nije uvek realno. Moramo normalizovati činjenicu da, bez obzira na pol, neće svi svaki put postići orgazam tokom seksa. To može zbog teskobe, stresa, telesne bolesti, lekova ili bilo kojih drugih razloga koji sprečavaju orgazam. Ponekad je to normalno i ne bismo to trebali tretirati kao seksualni neuspeh ni s jedne strane.

6. To može signalizirati veći problem u vezi. Ako se ne osećate sigurno izražavajući nelagodu ili nezadovoljstvo tokom seksa, onda veza nije zdrava i trebali biste iz nje zaći. Čak i ako vjerujete da će to dovesti do svađe, obrambenog stava ili verbalnog zlostavljanja, bežite, prenosi MBG.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavorgazamseks.
Komentari (0)
Dodaj komentar