Muškarci koje treba izbegavati (2)

Oženjen muškarac

Gubljenje vremena sa ovom skupinom izgleda suviše očigledno da bi se o tome išta reklo, ali žene se konstantno nesrećno zaljubljuju u oženjene muškarce. Verovatno bi se mnoge žene udale ranije, samo da su izbegavale sve oženjene muškarce. Međutim, ponekad se lekcije moraju savladati na teži način. Istina, to se može dogoditi svima – možda i ne znate da su oženjeni. Priznaće vam to tek kada stvari postanu ozbiljnije. U tom trenutku vi ste već zaljubljene i suviše glupe da biste raskinule. Drugi će vas uveravati da su u fazi razvoda, da biste nakon godinu dana saznali kako je njegova žena (ista ona sa kojom nema odnose) – trudna.

Usput, oženjeni muškarci su do perfekcije razvili veštinu laganja. Pokušaće da vas zadrže tim „samo sam malčice oženjen“ pričama. Ako to ne upali, postaće otvoren i poveriće vam se: „žena ga ne razume“ ili „godinama nisu imali seks“ ili „samo čekaju da deca odrastu, pa će se razvesti“. Ne verujte mu ni reč. Ukoliko sumnjate da nije slobodan, obratite pažnju na znake koji ukazuju na to: ne daje vam kućni broj telefona; ne izlazite vikendom ni praznicima; u poslednjem momentu otkazuje sastanke uz slabašne izgovore; vrlo retko prenoći kod vas…

Rekonvalescent

Skoro kao da je oženjen – on je jednostavno još uvek duboko vezan za bivšu ženu ili devojku. Upravo razveden, on je u emocionalnom rascepu. Živi sa kompleksom samca, sa neupotrebljenim plastičnim tanjirima, limenim priborom za jelo i vojničkim čašama. Njegovo srce je još uvek ranjeno; još uvek razmišlja kako da je vrati i očajan je pri pomisli na to da ona spava sa nekim drugim. Oseća krivicu zbog dece i brine ga konačan bilans brakorazvodne parnice. Nije spreman da ponovo voli i neće biti spreman za to izvesno vreme.

Izlazi sa vama onoliko često koliko poželite, ali vam ti izlasci nisu preterano zabavni (kad je bivša nezaboravljena uvek sa vama). Nije bitno kud idete niti šta kažete, svaki vaš postupak obojen je njegovom prošlošću. Ipak, izgleda da rekonvalescenti uvek nađu ženu koja je spremna da popuni prazninu između raskida i potpunog oporavka. Ta žena nada se da će ga povratiti u život i na kraju završiti s njim, ali se to retko događa.

Rekonvalescent se oporavi pre ili kasnije. Ipak, kada se to desi, počne da izlazi bez mere i na kraju upozna drugu ženu – novu, uzbudljivu, onu koja ga ne podseća na bolan period oporavka. Nikad ne igrajte ulogu žene tešiteljke. Ukoliko ustanovite da vas takav muškarac zanima, pustite ga da prođe kroz utešnu vezu sa nekom drugom, posmatrajte to s bezbedne udaljenosti, a kasnije stupite na scenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar