Muškarci koje treba izbegavati (3)

Kriza srednjih godina

To je tipična postrekonvalescentna faza. Kad je zalečio sve rane, želi da nadoknadi izgubljeno vreme. Kupuje mala sportska kola, nervira ga svaka nova seda vlas, možda kupuje periku i baca se u hiperaktivan socijalni život. Jedini predvidiv obrazac kod ovih muškaraca jeste to da se ne da videti ni sa jednom ženom koja nije dvadeset godina mlađa od njega.

Primetite li devojku u društvu sredovečnog muškarca, znaćete da je posredi kriza srednjih godina ako su ispunjeni sledeći uslovi:

1. ta žena nije njegova ćerka;

2. uvek ga viđate sa drugom mladom ženom;

3. njegovi prijatelji brinu što pravi budalu od sebe;

4. on ne sluša prijatelje.

Ukoliko vas privlači takav muškarac, podsetićemo vas na to da u pojedinim slučajevima kriza srednjih godina može da traje dvadeset godina.

Totalni gubitnik

On nikada ne plaća svoje račune, ne možete se pouzdati u njega, a razočaraćete se kad god pomenete brak. Njegov život je takva katastrofa da on ne može da ga uskladi ni sa čijim životom. Problem se javlja ako pomislite da na neki način možete popraviti stvari i da će on takav (kao nov) biti savršen suprug. Nema šanse. Oni se uvek vraćaju – piću, drogi, kocki ili beskrajnom nizu obećanja koje nikad neće ispuniti, uključujući i ono da ćete se jednog dana venčati.

Večiti neženja

U početku izgleda kao ispunjenje sna. Ima gotovo sve – sudove, slike na zidu, kućnu pomoćnicu, možda čak i psa. Nijedna stvar ne nedostaje; savršeno gnezdo u kojem falite samo vi da biste stvorili savršenu malu porodicu. Već zamišljate kako ste se potpuno uselile u njegov život.

Zaboravite! Možda njegov stan i sve ostalo što ide uz to izgleda savršeno, ali on nije. Zabavno je izlaziti sa njim, ali on kao suprug – to je totalna zabluda. Njega podilazi jeza od same pomisli na svakodnevni zajednički život s nekom ženom. Morao bi da deli kupatilo! Ili bi bio primoran na to da – horor nad hororima – preuredi dnevnu sobu!

Prepoznaćete večitog momka po mnogo čemu. Žestoko štiti svoju nezavisnost, mrzi kad je njegova rutina narušena, jedva da toleriše decu, ima preko 45 godina, a nikada nije živeo sa ženom. On se teško menja; nemate vremena koliko je potrebno da se to čudo dogodi.

Dakle, ako ste u vezi sa nekim od ovih muškaraca, zaboravite fantazije o tome da ćete ga promeniti. Bilo da je slatki gubitnik, šarmantni neženja ili očaravajuća zvezda, uživajte u poznanstvu sa njim ili neka vam on bude povremena pratnja za zabave. Iako su takvi muškarci potpuno nepouzdani, možda poznaju nekog ko je baš za vas. Zatražite da vas upoznaju sa prijateljima. Samo napred – verovatno će im laknuti kada shvate da nisu pod vašim pritiskom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar