Naći partnera sa 30

Mnoge žene se sa 30 godina odlično osećaju – dobrog su zdravlja, uglavnom su već nešto postigle u životu, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Međutim, ima i onih koje sa trideset(ak) još uvek nemaju stalnog partnera, i one se osećaju pomalo nesigurno.
Naime, sa 30 već postaje teže naći partnera. Po principu – ako ste lepi, pametni, uspešni, kako to da vas neko već nije "prigrabio" za sebe? Zašto u tim godinama nemate partnera, šta je to što vam fali? Tako će razmišljati velik broj ljudi, uglavnom zaboravljajući na činjenicu da su i oni u sličnim godinama i da su takođe sami (ali, oni su tako zapravo hteli – da li im verujete?).
Pored toga, ako sa 30 nema stalnog partnera, žena ume da se oseća nesigurno, čak i ako je uspešna u drugim oblastima. I naći partnera jeste teže nego u mlađim danima, jer vam se i kriterijumi s vremenom pooštre. Sa deset godina manje nečije mane jedva da biste primetili, samo biste se zaleteli u vezu, a sada već bolje primećujete nedostatke i nemate želju da se zalećete (osim ako vas uhvati očaj). Zvuči paradoksalno, ali nije isključena varijanta da se žena sa 50 oseća sigurnije u sebe nego žena sa 30 – jer se do pedesete žena već potvrdila na svim planovima, a tridesetogodišnjakinja još uvek nije. A negde u glavi vam kljuca da bi trebalo već jednom nekog da nađete.
Dakle, ne radi se o tome da sa 30 žena ima možda neku boru više nego sa 20, ni da joj je mišićni tonus malčice slabiji (pravilnom negom se i jedno i drugo može izbeći), problem je psihološke prirode. Srećom, daleko je od nerešivog.
Šta učiniti? Zaboraviti na to koliko vam je godina. Ne opterećivati se time. Imate visoke kriterijume? Odlično, zadržite ih (osim ako nisu potpuno nerealni) – tako ćete sebe poštedeti promašaja s osobama koje vam se pomalo dopadaju. I bacite se u potragu. Danas postoji velik broj singl muškaraca od trideset(ak) godina, i veliki broj njih bi želeo da već jednom nađe partnerku s kojom će želeti da ostanu. Gde su oni? Mogu biti bilo gde (jedino mesto gde u ovom trenutku nisu jeste vaš stan, pa ne vredi zatvarati se i jadikovati što nikako nekog da upoznate), baš kao i singl tridesetogodišnjakinje, i zato vam preostaje samo da otvorite četvore oči i uši, da obratite pažnju na ljude oko sebe, i pre ili kasnije sasvim sigurno ćete naći nekog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pronaći partneratrideset godinažene
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Lana Popović

    Slažem se da je lepo imati partnera. Ali nije ni smak sveta nemati ga. A ove godine sa 30, u današnje vreme su se pomerile na 40.