Nađite savršenog partnera

Neki od nas imaju sreće – uspeli su da nađu onog pravog (ili onu pravu), partnera ili partnerku sa kojima se sjajno slažu i sa kojima im sve (ili skoro sve) fenomenalno funkcioniše. Ipak, to baš i nije često; većina ljudske populacije i dalje „tumara unaokolo“ tražeći osobu sa kojom će moći da „žive srećno do kraja svojih dana“, ili bar nešto približno tome. Pri tom, valja imati na umu da uopšte nije sigurno da ćemo u nekom trenutku sresti baš osobu koja nam savršeno odgovara, a vreme prolazi i mi ne postajemo ništa mlađi. Šta učiniti? Kako naći osobu sa kojom nam je, ako ne baš savršeno kao u bajci, a ono bar dobro – osobu sa kojom možemo prilično lepo živeti jako, jako dugo?

Nije loša ideja da se usredsredite na prioritete. Razmislite o svim bivšim partnerima (partnerkama); možete i o osobama sa kojima ste želeli da budete, ali se to iz nekog razloga nije ostvarilo. Uzmite papir i olovku (pomoći će vam da se koncentrišete) i zapišite osobine koje su vam se kod tih ljudi najviše dopadale, osobine koje su vam najviše značile. Pokušajte da budete precizni – recimo, nemojte staviti samo „izgled“, nego šta vam se konkretno u izgledu te osobe dopalo (lepe ruke, lepo izvajano telo, mišićavo telo, osmeh, ukupan utisak koji ostavlja izgledom…). Jednom kad sastavite spisak (ako se naknadno nečega setite, spisak možete i dopuniti), trebalo bi da vam bude lako da vrlo precizno vidite šta vam je kod partnera najvažnije, koji su to kvaliteti bez kojih ne možete. Nakon toga, „dajte se u potragu“ za osobom sa upravo takvim osobinama.

Bitno je da u tome budete realni i da ne tražite „savršeno nebesko biće“ – na kraju krajeva, da li ste vi apsolutno savršena osoba? Na šta pod „realnošću“ mislimo? Ako vam je jako bitno da je vaš dragi visok, zgodan i šarmantan, ne očekujte da će samo o vama pričati kud god da krene, da se neće ni osvrnuti za zgodnom devojkom na ulici i slično. Ukoliko je uvek galantan i kavaljer, teško da ima i popriličnu sumu ušteđenog novca. Ako vam je bitno da je vaš dragi suptilan i nežan, da se ne boji da pokaže suze, ne očekujte da će se na parkiralištu potući zbog vas. Volite preduzimljive i društvene muškarce? Oni su super, ukoliko od njih ne očekujete da zbog vas prestanu da piju pivo, idu s društvom na fudbalske utakmice i redovno pozajmljuju novac prijateljima. Želite muškarca koji čezne za brakom i porodicom? Nemojte se čuditi ako ima tri braka iza sebe.

Poenta je: budite realni u svojim očekivanjima, pa ćete, vrlo verovatno, naći ono što tražite. Možda ne baš u svemu savršenu osobu, ali svakako nekog ko ima one osobine koje su vama najbitnije. Ostalo? To je manje bitno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar