Najbolji je seks u poznim godinama, evo i zašto

Stručnjaci savetuju da zaboravimo na predrasude i da se što pre bacimo u akciju, jer zapravo seksualna aktivnost u poznim godinama odlično utiče na psihičko, a posebno na fizičko zdravlje.

Aktivan i ispunjen seksualni život je moguć i u trećem dobu ako se prihvate ograničenja koja starenje donosi. Neka istraživanja pokazuju da 50 odsto muškaraca i 30 odsto žena ostaju seksualno aktivni i u sedamdesetim, prenose mediji.

Doktorka Marković kaže da seks povećava samopouzdanje, smanjuje stres i krvni pritisak, poboljšava imunitet.

„Poznato je i da podmlađuje, jer pospešuje lučenje hormona rasta, koji zateže mišiće tela i kože, smanjuje doživljaj bola. Ujedno, vođenje ljubavi produžava život.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pozne godineseks
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Ucveljena

    Imam 49 godina . Kazu da lepo izgledam, da sam zgodna i vidim da privlacim paznju muskaraca. Nazalost ja i moj suprug koji ima 54 godine , nemamo seks vec 10 godina. Ja zelim , ali on ima problem i od toga nema nista. Terala sam ga da potrazi strucnu pomoc, ali on obeca i opet nista. Neznam sta da radim, nervozna sam i nemogu vise ovo da trpim, ja zelim seks. Suprug se kune da nema drugu zenu. Ja neznam kako on to izdrzava, ali ja razmisljam da nadem nekog partnera! Zivimo u manjem mestu, izato je njemu neprijatno za pomoc, a meni za partnera jer se ovde sve sazna,

  • ANDREJ

    Ja bih voleo da procitam sta o seksu i njegovoj upotrebi,u starosnoj dobi,misli Dr Nada Macura !!! Ubedjen sam,da niko bolji savet,nije u stanju,po tom pitanju,da javno saopsti,od doticne DR.N.Macure. Mislim da je za dobar seks,ipak najvazniji onaj njen savet:“I kada se skijate,i kada se suncate i kada se seksate,uvek pijte limunadu,i OBAVEZNO,vise slojno se oblacite.!!!