Najjači seksualni nagon imaju žene u ovim godinama, najspremnije za „povremeni seks“

Čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje.

U 30-im, ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da „iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka“. Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav – i to puno više.

U studiji objavljenoj u časopisu „Personality and Individual Differences“ učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju „pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti“ i da imaju „česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život, pa su spremne na povremeni seks“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

povremeni seksseksualni nagon
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Zoran

    Znaci zene tj devojke koje ulaze u godine koje,su manje plodne,imaju veći nagon za seks,to jecod 27 do 45 godina,kakav apsurd,pogledajte statistiku rađanja dece posle drugog svetskog rata sve posle 35 do čak 50 godina života,dokaz koliko suvzehe bile zdrave,danas se rađaju bolesna deca,žene jedva iznesu trudnoću zato se pomera neplodnost nazalost

    • Anonimni

      Ajd ne pricaj prazne price.Zbog posla znam mnogo porodilja.I dalje je 85% do 35 godina i manje.Sve dalje od toga je velika manjina zena.