Nategnut prvi sastanak – zbog nervoze

Mnogo kome se desilo da se pred prvi sastanak s novom osobom oseti nesigurno, pa i nervozno. Nekada to ne zasmeta previše, ali nekada može i da upropasti prvi sastanak, kao i da učini da o osobi s kojom ste izašli steknete potpuno pogrešan utisak.
Recimo, osoba zbog nervoze previše brblja. Ili, suprotno od toga, jedva da nešto izgovori, osećate se kao da joj kleštima morate svaku reč čupati iz usta. Ili, priča o nekim potpuno bezveznim stvarima, bilo da vas te stvari ne zanimaju, bilo da su vam u potpunosti nepoznate, bilo da ta osoba govori potpuno nepovezano. Ili… Svašta se zbog nervoze može desiti.
Tako steknete pogrešnu sliku o toj osobi. Ili, ako ste vi bili nervozni, ona stekne pogrešnu sliku o vama. Ako vam se nije dopala, izbegnete na svaki način da ponovo budete s njom u kontaktu, a kamoli da još neki put izađete. Ukoliko ste vi bili nesigurni, i ne usuđujete se da odgovorite na njene pozive, smatrate da joj se sigurno niste nimalo dopali, osećate se kao kreten, i izbegavate svaki dalji kontakt s njom – pa šta ćete, kad ste se toliko izblamirali?
Udahnite duboko, smirite se i setite se da nervoza na prvom sastanku nije ništa neobično. Oboje želite da se predstavite u najboljem svetlu; ako neko vreme ni sa kim niste izlazili, delom ste već i zaboravili kako sve to ide, i to pojačava nervozu. Svakakve su tu brljotine moguće; imajte razumevanja za brljotine osobe s kojom ste izašli (ne mislimo na nasilničko ponašanje, bolesti zavisnosti, kriminal) i setite se da bi i ona mogla imati razumevanja za vaš strah.
Poenta? Pružite im još jednu ili dve šanse. A ako ste vi brljali zbog nervoze, pokušajte da se ponovo vidite s tom osobom – ne kažemo da je jurite, ali nemojte ni bežati. Kad se malo naviknete jedno na drugo, moglo bi da ispadne mnogo bolje, a početne brljotine biće nešto čemu ćete se kasnije zajedno smejati, kasnije, kad budete srećan par.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškarcinervozanesigurnostprvi sastanakrazumevanježene
Komentari (0)
Dodaj komentar