Naučeno od tinejdžera (1)

Roditelji obično misle da će svoju decu, jednom kad postanu tinejdžeri i počnu da izlaze s momcima ili devojkama, podučiti nekim stvarima oko veza, sastanaka, ljubavi… Nečemu ih nauče, sigurno, ali ima roditelja, naročito samohranih, koji su posmatrajući postupke svojih tinejdžera ponešto naučili i sami.
1. Izlasci treba da budu zabavni. Jeste, bioskop i večera su klasika, ali posmatrajući tinejdžere, možete videti da on sa svojom devojkom "visi" negde u kraju, ili da odu negde na stoni tenis, ili da voze bicikl, ili da zajedno s celom ekipom "skitaju" nekud… I super se provedu. A vas ta večera na kojoj se ništa ne dešava i tokom koje, kao, vas dvoje treba bolje da se upoznajete, a nemate ni baš neke teme za razgovor, može strahovito da smori i da samo što ne zaspite od dosade. Ako vam se to desilo ili vam se dešava, probajte da budete malo pokretljiviji prilikom izlaska, može i samo šetnja, može odlazak u zoo-vrt, nešto gde ima nekakvog dešavanja i gde nešto radite zajedno. Lepo ćete se zabaviti, a i tako se upoznajete – i to u lepom svetlu, dok ste nasmejani i uživate. Stvarno nije neophodno da sve bude u "romantična večera uz sveće" stilu.
2. Ne budite previše zahtevni. Neretko se dešava da, nakon mnogobrojnih razočaranja u životu, sastavite spisak na nekoliko stranica kakav sve neko treba da bude da biste mu uopšte pružili šansu. A onda vidite da vaš tinejdžer ima dva zahteva, ne naročito određena: hoće da devojka bude slatka i da mu se dopada, ili već tako nešto. I, posmatrajući ga, vidite da se ne radi o tome da on nema nikakve standarde, i te kako ih ima i ne bi izašao s bilo kime, samo nije sastavio spisak koji automatski otpiše 99 odsto osoba koje sretne. Svakako da ne treba poput očajnika prihvatiti ama baš svakog, ali je dobra ideja ne biti ni prestrog unapred – i među onima koji na prvi pogled baš i nisu savršeni ima sjajnih osoba s kojima možete puno da uživate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izlasciočekivanjavezezivot
Komentari (0)
Dodaj komentar