Naučeno od tinejdžera (2)

Mlađi mogu mnogo da nauče od starijih kad se o ljubavi, ljubavnim vezama i sastancima radi, ali i stariji mogu da nauče dosta toga od mlađih. Evo nekih stvari koje su roditelji (uglavnom samohrani, koji su počeli ponovo da izlaze i traže potencijalnog partnera ili partnerku) naučili od svoje dece tinejdžera.
3. Upotreba tehnologije. Nekada se s tim pretera, pa se ljudi i ne viđaju fizički, komuniciraju samo putem interneta i mobilnih telefona. Međutim, ako nema preterivanja, a vi fizički nemate dovoljno vremena da se često viđate s nekim s kime izlazite (vi imate svoje obaveze, računajući i pomenutog tinejdžera, to jest obaveze samohranog roditelja, osoba s kojom izlazite takođe ima gomilu obaveza), komunikacija putem interneta i mobilnih može i te kako da pomogne da se zbližite, i da pokažete da u vašem slučaju "daleko od očiju, daleko od srca" ne važi, već da na tu osobu mislite i kad niste s njom.
4. Ne razmišljajte odmah o budućnosti! Naravno, vaše dete tinejdžer sada ne razmišlja o potencijalnom venčanju i zajedničkom životu, ali ne morate ni vi to da činite čim nekog upoznate. Može delovati, pošto tinejdžeri ne planiraju da se "skrase" u neko skorije vreme, da i ne pokušavaju da pažljivije nekog upoznaju, da su im odnosi površni, ali nije tako – baš zbog toga što nisu opsednuti (potencijalnom) budućnošću veze, u stanju su da u potpunosti uživaju u ovde i sada. Nemaju toliko "prtljaga" iz prošlosti kao odrasli, ne štite svoje emocije u toj meri, ne trude se da "vuku prave poteze" kako bi ustanovili da li je osoba s kojom su ona s kojom će želeti da budu do kraja života, već jednostavno uživaju u društvu voljene osobe. A da li će se veza održati postaće dovoljno jasno nakon izvesnog vremena; koliko god godina imali, nema razloga da se ponašate kao da vam je vreme na izmaku i kao da vam je ovo poslednja šansa da sretnete nekog. Razmišljajte o budućnosti onda kada je to neophodno, a u međuvremenu, opustite se i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

budućnostizlasciljubavočekivanjaveze
Komentari (0)
Dodaj komentar