Ne mora da bude grandiozno

Nije mali broj onih koji u ljubavnoj vezi večito nešto odlažu za period kada će imati vremena – a u životu pretrpanom obavezama tog vremena nikad ne bude, ne onako kako je zamišljeno, i onda se partneri vremenom otuđe. Ne mora da bude tako; nije neophodno da nešto bude grandiozno i dugo traje kako bi oboje uživali u tome i zbližili se.
Vođenju ljubavi ne mora da prethodi romantična večera uz svetlost sveća i dug, sadržajan razgovor, a nakon toga dvočasovna predigra. Ne kažemo da svaki put treba samo da skočite jedno na drugo kao životinje u teranju, ali nije svaki put neophodan duuugačak uvod kako biste uživali. Niti su za zbližavanje neophodni dugi, sadržajni razgovori. Niti je neophodno da imate ceo jedan dan bez obaveza na raspolaganju kako biste jedno drugom pokazali pažnju. Ne morate ni da čekate na letovanje na Karibima kako biste jedno drugom pokazali ljubav.
Ne kažemo, lepo je i kad stvari idu lagano i kad pred sobom imate puno vremena isključivo za zbližavanje i uživanje. Divno je. Ali, ne mora uvek da bude grandiozno. Nisu neophodne specijalne okolnosti ni posebna prilika kako biste jedno drugom pokazali ljubav. Uz to, ako stalno čekate na neku specijalnu priliku i na obilje slobodnog vremena na raspolaganju, ljubav će izbledeti i ugasiti se, jer je ne negujete.
Kad imate puno vremena samo za vas dvoje, super! U međuvremenu, ne zaboravite na sitne znake pažnje i nežnosti. Na zagrljaj. Na poljubac (ne mora da traje sat vremena). Na slanje lepe poruke voljenoj osobi. Na maženje i ušuškavanje na kauču uveče. Na zajedničke šetnje dok se držite za ruke. Na zajedničko spremanje večere. Na zajedničko mnogo toga, umesto na izvlačenje od obaveza ili gunđanje što morate da obavite to-i-to. Sve to izgleda kao sitnice, ali se tim sitnicama grade ljubav i bliskost, mnogo više nego grandioznim gestovima i čekanjem na to da kroz deset godina skupite dovoljno novca za letovanje na nekom egzotičnom mestu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grandioznokrupnoljubavmuškarcinežnostpažnjasitnovezažene
Komentari (0)
Dodaj komentar