Ne razgovarati s njom kao s ortakom

Mnogo je stvari koje bi ženu mogle da iznerviraju kod muškarca, baš kao što je mnogo stvari koje bi muškarca mogle da iznerviraju kod žene. Jedna od stvari koje većina žena uopšte ne voli jeste da njen dragi s njom razgovara kao s ortakom.
Da ne bude zabune, sasvim je normalno ako želite da vam partnerka bude i najbolji prijatelj. I u redu je tako se i ponašati – dok joj se obraćate kao ženi, ne kao muškarcu. Uz to, ima i žena kojima zaista neće smetati da njihov dragi s njima povremeno razgovara onako kako bi razgovarao s prijateljem-muškarcem. Povremeno, ne stalno.
Na šta tačno mislimo? Recimo, na kompletan razgovor u citatima iz omiljene serije (serije s prilično grubim humorom) koja vas zasmejava. Na razgovor prepun brojki iz fudbalskog prvenstva (ovo može nekad, ako i ona iskreno voli fudbal, ali ne prečesto). Na poduži razgovor o tome koliko kilograma sada možete da podignete u teretani (voli ona da vidi rezultate treninga na vašem zgodnom telu, ali ta priča o brojkama, izuzev ako i sama redovno ne diže tegove, nimalo je neće zanimati). Ona vrsta razgovora kakav biste imali s ortakom.
Šta je, tačno, problem s takvom vrstom razgovora? Jedan od problema je što bi mogao da joj bude dosadan. Drugi, i mnogo veći problem, jeste taj da, ako s njom razgovarate na sličan način i o sličnim temama kao s ortakom-muškarcem, ona može vrlo lako da pomisli da vas zanima samo kao prijatelj. I da počne o vama da razmišlja samo kao o prijatelju – prilično nezgodno, ako s njom želite vezu.
Najkraće moguće: sa ženom koju želite da osvojite veći deo vremena bi trebalo razgovarati kao sa ženom, ne kao s muškarcem (može da bude izuzetaka, ali s većinom žena je tako). Ne brinite, to ne znači da morate samo da slušate dok ona priča o sebi, niti da razgovor sme da bude samo o "ženskim stvarima", samo bi bilo poželjno naći teme za razgovor koje vas oboje zanimaju, i da ne budu sve o "muškim stvarima".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavobracanjeortaklukrazgovorveza
Komentari (0)
Dodaj komentar