Ne shvatajte seks kao obavezu

Dugo se o seksu razmišljalo kao o grehu. I danas je za mnoge seks tabu tema, ali se ipak sve više širi shvatanje da se ne radi o nečemu nečistom – nažalost, ide se i u drugu krajnost, pa ispadne da ste obavezni da redovno imate seksualne odnose. A nije tako.
Na šta mislimo? Za početak, tu su tekstovi koji vas ohrabruju da imate seks i da izrazite sopstvene želje, da se potrudite da vam potrebe budu zadovoljene. Onda, tu su opisi različitih seksualnih tehnika i zadovoljstava koje te tehnike pružaju, priče o seksualnim pomagalima, priče o onima koji redovno uživaju u fenomenalnom seksu… Ukoliko pročitate dovoljno takvih tekstova (nesumnjivo da u njima ima i korisnih informacija), možete steći utisak da ste, ako posle tolikih saveta nemate redovne i fenomenalne seksualne odnose, totalni luzer, koji prilično kaska za modernim vremenima. Deprimirajuće, i više iritira nego što stimuliše da stvarno nešto uradite.
Dakle, kad vam se smuči količina tekstova o seksu, uzmite sebi slobodu da ih neko vreme ne čitate – i da se ne osećate primitivno ni nazadno zbog toga, a ni kao luzer. Vi niste u obavezi da imate seks, naročito ne onda kad vam nije do toga, ili kad jednostavno nemate s kim, a niste raspoloženi ni za samozadovoljavanje. Fenomenalan seksualni život koji neki iz priča po časopisima imaju? Pa, baš dobro za njih (ako govore istinu), ali vi zaista niste u obavezi da se takmičite s njima.
Vođenje ljubavi je super – onda kada ste za to raspoloženi ili, eventualno, onda kad niste baš sasvim raspoloženi, ali bi voljenoj osobi mnogo značilo da to uradite. A onda kada ste više u raspoloženju za čitanje knjige ili za dugotrajni spavanjac i odmaranje, kada biste u tome uživali više nego u seksu, ne ustežite se da ispunite sopstvenu želju – a olimpijska dostignuća u količini seksa ili broju orgazama prepustite onima kojima je seks takmičenje. Uživajte u onome u čemu vam se uživa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

obavezaredovni odnosisekszadovoljstvo
Komentari (0)
Dodaj komentar