Ne sviđa vam se, ali ste imali seks

Seks s osobom koja vam se i ne sviđa nešto posebno najčešće se pripisuje muškarcima, ali to povremeno rade i žene. Samo, čini se, kasnije im teže pada da prihvate da su to učinile.
Neko bi pitao šta je uopšte problem u toj situaciji (dok bi neko drugi nazvao ženu uvredljivim imenima ako se usudi tako da postupi). Jednostavno, žena je želela seks, izašla je razmišljajući o seksu, i tada može da ne bude teško naći nekog raspoloženog za to. Taj neko vam se ne dopadne nešto posebno, ali vam nije ni odbojan, a u tom trenutku želite isto. A potajno se nadate da bi moglo da ispadne i nešto više od toga (barem više seksa, ako je seks bio dobar). Samo, vrlo brzo shvatite da vam je taj muškarac dosadio, da nemate ništa zajedničko i da ne želite ništa više s njim. Muškarac bi u takvoj situaciji jednostavno raskinuo, ali žena često oseti krivicu ako to učini.
A ipak, upravo to je ono što bi trebalo učiniti – ako ne želite da budete s nekim i između vas ionako nikada nije bilo ničeg dubljeg (ne pokušavamo da budemo vickasti niti da pravimo nepristojne aluzije), nema nikakvog razloga da ostanete s njim. Mogu i žene da imaju seks bez obaveza, ako ga žele.
Problem je što ga retko zaista žele. Ponekad požele da se ponašaju kao muškarci, u svemu, da pokažu da su im u svemu ravne, ali većinu žena seks bez obaveza zanima koliko i izlazak u striptiz bar – nimalo.
Razmislite: šta vas je uopšte navelo na seks s nekim ko vam se ne dopada posebno? Često je reč o frustracijama iz prethodne veze ili o potrebi nastaloj iz različitih razloga, da pokažete da možete i vi tako. A onda se osetite glupo – da, možete i vi to da uradite, ali šta s tim? Šta stvarno dobijate time?
Ne kažemo da i žena ne može biti u fazi kad ne želi da se vezuje, a i dalje želi seks. Ukoliko je to slučaj i s vama, potrudite se da sačuvate zdravlje, da ne dobijete dete koje u tom trenutku ne želite i da iz tog seksa dobijete ono što želite – i uživajte! A ako seks bez obaveza ipak nije ono što želite, razmislite šta ste tim ponašanjem pokušale da kompenzujete, šta je to što stvarno želite i kako da dođete do onoga što stvarno želite, umesto da se zamajavate nečim što može biti veoma prijatno, ali vas ne ispunjava onako kao što vam je potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nedopadanjeproblemseks
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Gordana Ilić

    Tekst je slab. Bilo kome ko je zaista bio u situaciji da ima samo seks radi seksa jasno je da u tome može veoma da se uživa, i ako je to žena; a vi pravite razliku između polova. Ne traže sve žene u svakom partneru ljubav svog života, tako da malo gimnastike neće škoditi i nije neka šteta.

  • Maja M.

    Nije uopšte loš tekst. Ako muškarci mogu da imaju samo seks, pa mogu valjda i žene… samo treba ipak paziti sa kim ga imate… opreza nikad na odmet! I ja se slažem da ljubav ipak treba da pobedi…

  • Jasmina Dragojević

    Članak je i više nego odličan.

  • Slavica Stanojković

    Čista desetka! Tekst je vrlo „životan“. Život je ipak čudo, teško je ponekad priznati sebi ovakve situacije. Ponekad se prave kompromisi, valjda zbog straha… samoća, poljuljano samopouzdanje ili ko zna zbog čega sve. Ljubav je ipak pokretačka snaga i ne treba previše vremena gubiti na ljude koji nemaju puno toga da ponude. Prijatnost nije dovoljna za život udvoje. Zato, glasam za ljubav. Ne treba odustajati u potrazi za srodnom dušom!