Neće da se veže jer… (1)

Nisu retke žalbe dama da njihov dragi odbija da se veže (naravno, dešava se i obrnuto, da bi on hteo brak ili vanbračnu zajednicu, a ona okleva). Evo nekih od mogućih razloga koji muškarce navode da oklevaju sa ozbiljnijom vezom, ili da je odbiju.
1. On bi još da se zabavlja – s raznim damama. Jednom kada se veže, ako bi stupio u vezu sa još nekom ženom, to bi bila prevara – a on još uvek želi da "isprobava". Ne mora da znači da mu se ne sviđate dovoljno, samo što se on još uvek pita šta bi sve mogao da propusti ako se sad veže za nekog.
2. Žene, generalno uzev, brže sazrevaju. Ozbiljnije se vezati za nekoga za neke muškarce znači isto što i "odrasti" – a ima onih koji još uvek ne žele da odrastu, koji žele da budu dečaci koji se igraju (mada bi najverovatnije bili jako uvređeni da im kažete da nisu muškarci nego veliki dečaci) i da odrastanje maksimalno odlože.
3. Postoji neka druga. Njemu je jako teško da se veže za vas ukoliko je u njegovim mislima redovno neka druga dama, bilo da se i sa njom viđa, ili je to nekadašnja ljubav koju još uvek nije preboleo, ili čak neko o kome samo mašta, koga nikada nije stvarno sreo.
4. Trenutno ima druge prioritete. Život ne čini samo veza, ima tu i drugih stvari. Posao, primarna porodica, prijatelji… Ukoliko nešto od toga okupira njegove misli, energiju i vreme (ozbiljni problemi na poslu, na primer, ili mogućnost da napreduje ako žestoko zapne, ili teško oboleli član primarne porodice…), ljubavni život, pa i vezivanje, jednostavno će morati da čeka.
5. Ima loše iskustvo. Možda ga je nekad povredila žena za koju se bio vezao, ili ima loše iskustvo s primarnom porodicom (na primer, njegov otac je mlatio njegovu majku, pa se ona nakon pedesetog dospevanja u bolnicu razvela od njega), i sada je za njega vezivanje mentalno povezano s nečim jako lošim i sa nesrećom – može da bude potrebno mnogo vremena da se to prevaziđe.
6. Plaši se da veza neće uspeti. U vezu je neophodno uložiti mnogo toga, potrebno je uložiti puno vremena, energije, emocija, a ima onih koji ne žele da ulože toliko ako nisu stoprocentno sigurni da će veza uspeti – a takve garancije ne postoje. I onda se ne vezuju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbegavanjeodgovornostveza
Komentari (0)
Dodaj komentar