Neizdepilirana na prvom sastanku

Žena upozna muškarca. Razgovaraju. Dopadnu se jedno drugom. Dogovore se da izađu na sastanak, da se bolje upoznaju. Tada počinje neka vrsta agonije. U takvim situacijama žene su često perfekcionisti (doduše, i muškarci su, ali najčešće makar ne deluju kao da su tri dana pre famoznog prvog sastanka utrošili na spremanje i doterivanje). Zato se one potrude da im garderoba bude savršena, da im frizura bude savršena, manikir i pedikir urađeni po propisu, nabace osmeh na lice (ako mogu), stave najlepši parfem koji imaju, potrude se da, uprkos gladi, jedu kao ptičice da ne bi ispale proždrljive. Ipak, uz sve to savršenstvo, nije baš retkost da žena na prvi sastanak dođe neizdepiliranih nogu (osim ako dolazi u odeći koja to ne može da sakrije, kao što je većina letnje garderobe). U čemu je fora sa dlakavim nogama?

Ne radi se o zaboravnosti (bar ne slučajnoj). Ne radi se ni o tome da žena misli da je više seksi sa dlakavim nogama (ima i žena i muškaraca koji ne misle da je žena neprivlačnija kad su joj noge neizdepilirane, ali zaista su retke žene koje veruju da su seksepilnije ako su im noge maljave). Radi se o nečemu drugom: o ženskom strahu. One strahuju od toga da bi već nakon prvog sastanka mogle da završe sa njim u krevetu, a to je nešto što ne treba sebi da dopuste – ili bar časopisi tvrde da to ne smeju sebi da dopuste.

Ukratko, radi se o ženama koje su nesigurne u sebe. Nesigurne su u to da će imati snage da kažu „ne“ ako još uvek nisu zaista spremne da spavaju sa novim partnerom, ili su nesigurne u to da će, ako kažu „da“, i sledećeg dana da se osećaju dobro same sa sobom. Kakve veze imaju s tim dlakave noge? One su tu kao neka vrsta „zaštite“, to jest, daju ženi nekakav izgovor i snagu da kaže „ne“ – jer se užasava toga da je novi partner, kada je prvi put vidi nagu, vidi sa neizdepiliranim nogama.

Zvuči luckasto? Jeste pomalo luckasto. Mnogo je bolja varijanta ta da je žena bar malo sigurnija u sebe; onda može da lepo izdepilira noge pre prvog sastanka (umesto što se tokom sastanka boji šta će se desiti ako on slučajno primeti da su joj noge maljave, i što se zbog dlakavih nogu oseća manje privlačno i manje opušteno), i da, ako ne želi da spava s njim posle prve lepo provedene večeri, kaže kako sutradan rano ustaje i zato mora da ide kući. Mada, ako žena nema dovoljno snage za takvu rečenicu, pomaže i ako joj maljave noge dodaju potrebnu snagu – valjda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar