Neke od njegovih laži (1)

Svako ponekad slaže, muškarci, žene, odrasli, deca… Svi znamo da lagati nije u redu, ali nekada smatramo da je laž opravdana, a nekada nam je jednostavnije da slažemo nego da budemo iskreni. Evo nekih laži koje muškarci koriste (neke od njih koriste i žene).
"Gužva je u saobraćaju". To je veoma česta laž kojom muškarci (ponekad i žene) opravdavaju to što kasne. Paradoksalno je to što će muškarci neretko izreći tu laž čak i onda kad imaju sasvim legitiman razlog što kasne – bude im jednostavnije da to kažu nego da objašnjavaju. Ima onih koji smatraju da je, iako se uglavnom radi o bezazlenoj laži, ipak reč o laganju, pa treba raščistiti o čemu se tu zapravo radilo. To je već na vama da procenite, da li vam je za tako nešto neophodno da saznate istinu.
"Nije mnogo koštalo". Neki će za ovu laž optužiti žene, onda kad kupuju lepe cipele, garderobu, tašne… Međutim, to će izreći i muškarci, naročito kad se radi o nekoj tehnološkoj igrački. Zašto lažu? Uglavnom zato da bi pokazali da se odgovorno odnose prema novcu, da nisu skloni troškarenju, kao i zato što se plaše da bi naišli na vaše neodobravanje ukoliko biste saznale istinu.
"Evo, krenuo sam". I ovo je prilično česta laž; muškarci je uglavnom koriste kada, da bi udovoljili vama, dolaze negde gde baš i ne žele da budu, a smatraju da ne bi bilo dobro ni da jednostavno odbiju da dođu ili da naprave scenu jednom kad stignu. Umesto toga, odugovlačiće, kasniće, i na taj način imati osećaj da je bar deo kontrole u njihovim rukama.
"Nisam previše popio". Ovo je veoma nezgodna laž, naročito ako se često ponavlja, jer bi to onda moglo da znači da on ima problema s alkoholizmom. Od toga nikako ne bi trebalo okretati glavu niti se pretvarati da je sve u redu, jer alkoholizam može da vam uništi vezu, kao i da vas veoma, veoma povredi. Tu stvar bi trebalo ozbiljno raspraviti, to jest, bilo bi dobro izraziti brigu za njega i pokušati da saznate kako stvari zaista stoje – samo pazite kada pokrećete tu temu. Pokrenite je onda kada je on trezan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lazimuškarcivezažene
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ivan Pandurović

    Nema laži, nema prevare…