Nema „varnica“ na početku

Pod uticajem medija, nije mali broj onih koji očekuju da ih potencijalni partner ili partnerka "obori s nogu", da se tu smesta osete "varnice", "hemija", a ako do toga ne dođe, to nije to, i onda toj osobi ne pruže nikakvu šansu. A to je velika greška, jer "varnice" nekada dođu kasnije, što oni koji odbiju osobu koja ih smesta ne oduševi nemaju priliku da saznaju.
Da ne bude zabune, ne govorimo o slučajevima kad vam je neko od početka odbojan (mada se i tu nekad desi, ako je reč o nekome u čijoj ćete blizini sticajem okolnosti provesti dosta vremena – recimo, radite u istoj firmi – da vremenom ta osoba prestane da vam bude antipatična). Govorimo o tome da vas ta osoba nije nešto oduševila, nije loša, ali nije baš ni da vam se čini fenomenalnom. Niste sigurni šta da mislite o njoj; da se radi o nekome koga ste upoznali na nekom slavlju, možda biste prihvatili da neko vreme ćaskate s njom, ali ovako, kad baš tražite potencijalnog partnera ili partnerku, niste "zagrejani".
Kad se tako nešto desi, nije loša ideja razgovor s tom osobom nastaviti kao neobavezno ćaskanje na nekom slavlju, više nego kao upoznavanje s potencijalnim partnerom ili partnerkom. Jer, i prečesto, kad razgovaramo s potencijalnim partnerom ili partnerkom, smesta razmišljamo o nekim stvarima koje su nama bitne, o nekim našim interesovanjima koja su nam važna, i ako otkrijemo da ta osoba nema neko od tih interesovanja, to nas razočara. A dok neobavezno ćaskamo, aktivno tražimo ono što nam jeste zajedničko s osobom s kojom pričamo – ne očekujemo ništa posebno od nje, samo pokušavamo da razgovaramo – i uglavnom nađemo bar ponešto, nekad i nekoliko stvari, sasvim dovoljno da se razgovor nastavi na prijatan način i da ni nama ni toj osobi ne bude dosadno.
Nekada ne ispadne ništa ni ako tako pokušate, nemate ništa ili skoro ništa zajedničko, pa nemate. Ali, nekada otkrijete jedno ili više zajedničkih interesovanja, vremenom ih otkrivate sve više, plus vas ta osoba zainteresuje za nešto što vam je novo, zainteresujete i vi nju za nešto što je njoj novo, i nakon još nešto vremena, dođete do toga da se zapravo jako dobro slažete. I tek tada krenu "varnice" – i bude vam i te kako drago što ste toj osobi pružili šansu uprkos početnom nedostatku oduševljenja, jer ste sada veoma srećni s njom.
Probajte. Ne odustajte čim naiđete na jednu stvar koja vam se ne dopada (naravno, pod tom jednom stvari ne mislimo na nasilništvo, alkoholizam, narkomaniju, kriminal…). Neretko se pokaže da je vredelo i kasnije ne možete da poverujete da ste u početku hteli da odbijete osobu koja vas danas čini toliko srećnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pocetakvarniceveza
Komentari (0)
Dodaj komentar