Nepristojna pitanja o mestu za venčanje

Neretko se dešava da ljudi sebi daju preveliku slobodu u postavljanju pitanja, kao i da unapred pretpostave nešto i svoja pitanja baziraju na tim neproverenim pretpostavkama. Jedan mogući primer je kada se neprimereno bune oko lokacije koju ste odabrali za svoje venčanje.
Recimo, vaš verenik ili verenica i vi ste odlučili da se kroz godinu dana ili šest meseci (ili već nakon izvesnog vremena, oboje volite da stvari planirate unapred i dobro ih organizujete) venčate, i složili ste se oko lokacije za venčanje koja nije u vašem gradu, ali vam deluje kao idealno mesto za tako značajan događaj. Nije nikakva tajna da ćete se venčati, niti vi, ako vas neko pita o tome kada i gde će venčanje biti, krijete te podatke. A onda počnu ne baš prijatna (a ni pristojna) pitanja o tome da li ste razmislili koliko će vašim zvanicama biti zgodno da putuju na vaše venčanje, uz implikaciju da ste razmišljali samo o sopstvenom hiru, a ne i o tome koliko bi to problema moglo nekom da napravi.
U principu, to i ne bi bilo nepristojno pitanje, bar ne kad ne bi bilo implikacije da ste sebični i da vas nije briga za druge, samo što vam takva pitanja najčešće postavljaju osobe koje nisu posebno bliske s vama – i koje niste ni planirali da zovete na venčanje. Vaš plan je bio da pozovete relativno mali broj ljudi, i razgovarali ste s njima o tome da li će im vaša lokacija iz snova biti problem, i rekli su vam da neće.
Šta s onima koji postavljaju pitanja o vašem venčanju na tako nepristojan način (ili to ne bude formulisano kao pitanje, više bude neka primedba tipa: „Nadam se da si razmišljao/razmišljala o tome da bi to mesto moglo da bude problematično za zvanice“)? U takvoj situaciji, imate puno pravo da i vi ne budete baš najpristojniji, i da im uz osmeh odgovorite: „Naravno da smo razmišljali o tome, i razgovarali smo sa svima koje zovemo na venčanje, i svi su nam rekli da im neće biti problem da stignu tamo“. Podtekst je, očigledno, taj da nisu pozvani na venčanje, pa ih se ionako ne tiče koliko je lokacija problematična – a niste rekli ništa zaista uvredljivo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbor mestanepristojna pitanjavenčanjeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar