Nerealna očekivanja od odmora

Sezona je godišnjih odmora, i u toj sezoni mnogi imaju nerealna očekivanja, kako što se ljubavnog života tiče, tako i u drugim životnim oblastima. A to onda dovede do velikog razočaranja, sukoba, nekad i do kraja veze, jer ljudi pokušavaju da u toku desetodnevnog odmora obave milion stvari i nadoknade sve ono što nisu radili tokom godine, što je, naravno, nemoguće postići.

Kod nas je čest običaj da se godišnji odmor iskoristi da se kreči ili da se obavi neki sličan krupniji zahvat u kući. Onda, kad putuju na odmor, mnogi ponesu gomilu knjiga, kao da zaista očekuju da u toku deset dana pročitaju sve nepročitane klasike svetske literature. Istovremeno, na tom istom odmoru žele da vide mnogo toga, da fotografišu mnogo toga, da iskuse mnogo toga, i još i da poprave odnos s voljenom osobom, koju su tokom radne godine zbog gomile obaveza zanemarivali.

Nije potrebna mudrost da bi se videlo da nešto te vrste neće ići. A pošto ne ide, pošto jedno ili oboje imaju prevelika očekivanja, onda se razočaraju, osećaju se osujećeno, povređeno, nekad i kao da ono drugo ne sarađuje i ne uviđa koliko se oni trude i sabotira njihove napore, počnu sukobi, i kući se vrate s odnosom lošijim nego što je bio, ili ga i okončaju.

Ukoliko u toku godine voljenoj osobi jedva da nešto promumlate, ne očekujte da vam odjednom sve bude lepo na letovanju. Ako voljenoj osobi u toku godine stalno zvocate ili gunđate, nerealno je očekivati provod kao iz bajke. Ukoliko ljubav tokom 355 dana jedva da pokazujete, onih preostalih 10 dana neće biti dovoljni da se partner ili partnerka ponovo osete voljeno. I još ćete se osećati frustrirano i kao da vam podmeću klip u točkove jer tokom tih deset dana nisu „raspilavljeni“.

Ne zaboravite na male znake ljubavi i pažnje tokom cele godine – za to nije potrebno mnogo vremena i energije, potrebna je samo dobra volja i da vam je stalo. Tada će i odmor biti lep, moći ćete da se više posvetite jedno drugom. Bez pokazivanja ljubavi i pažnje tokom cele godine, nikakav odmor vam neće pomoći – voljena osba će se osećati zanemareno, jer to i jeste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakljubavmuškarciočekivanjaodmorvezažene
Komentari (0)
Dodaj komentar