Nesiguran kad se prvi put skine

Često se priča o tome koliko dame mogu da budu nesigurne u svoju privlačnost, pominje se i da nije lak trenutak kad se ona prvi put skine pred novim partnerom, nesigurna da li će mu se dopasti, a ono što se ređe pominje jeste to da je i on podjednako nesiguran kada se prvi put skine, samo što bi se čak i više nego ona plašio da tu nesigurnost pokaže.
Tu je strah, pre prvog vođenja ljubavi s novom partnerkom, hoće li joj se dopasti. Da li će joj izgledati dovoljno dobro, dovoljno privlačno. Svestan je da mu telo nije savršeno, da ne izgleda onako kako bi želeo da izgleda, nije toliko mišićav, ni toliko zategnut, pojavio se i stomačić… Zna da baš i nije Apolon. I ne zna da li joj je dovoljno dobar.
Zato strepi od tog prvog svlačenja, od njenog pogleda nakon što ga prvi put vidi nagog, da li će joj biti odbojan, da li će mu zameriti na stomačiću i nedovoljno čvrstim mišićima, ima ih i koji strepe od njenog prvog pogleda na svoj penis, da li će joj taj njegov deo izgledati dovoljno dobar, zadovoljavajuć, ili će joj biti odbojan. Njegov strah hoće li joj se dopasti njegovo nago telo podjednako je velik kao i njen hoće li se njemu dopasti njeno nago telo.
Da ne bude zabune, neće on celo veče provesti razmišljajući o tome. Pomenuti strah i razmišljanje o (ne)dovoljnoj privlačnosti najčešće traju prvih nekoliko sekundi nakon što se on skine – posle toga, ono o čemu razmišlja je njeno nago telo, kako to telo izgleda, kakvo je na dodir, kakav joj je miris, ukus, razmišlja o predstojećen spajanju njihovih tela… Uz takve misli nema mnogo mesta za razmišljanje o sopstvenoj nesavršenosti.
Iz toga bi i dame mogle ponešto da nauče – da se i on plaši koliko i one, i da je odličan način da se zaboravi na te strahove da se usredsredi na telo voljene osobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgledmuškarcinesigurnostsamopouzdanje
Komentari (0)
Dodaj komentar