Nešto ne valja ako se nikad ne svađate?

Ima onih koji smatraju da veza ili brak ne valjaju ako se vas dvoje nikad ne svađate; neki idu dotle da tvrde da ćete sigurno biti ostavljeni ukoliko se nikad ne svađate. Ima čak i onih koji, kako bi to izbegli, namerno počinju svađe oko sitnica – što ima otprilike isto onoliko smisla kao da ofarbate svoju prirodno plavu kosu u crno, jer ste čuli da crnke manje gore na suncu nego plavuše.
U velikom broju veza postoje sukobi. Ima i parova koje se obožavaju i maltene stalno svađaju – to je njihovo viđenje veze i zajedničkog života; ako nema vikanja i gađanja tanjirima, ništa nisu uradili. Ima i onih koji se retko svađaju. A ima i onih parova koji se ne posvađaju nikad.
Neki smatraju da oni koji se nikad ne posvađaju s partnerom ili partnerkom konstantno gutaju sve što im smeta, gaze preko sopstvenog ponosa, i tako sve dok ne eksplodiraju, a onda i veza bude okončana. Istina je, ima i takvih. Međutim, nisu svi parovi koji se nikad ne svađaju takvi. Daleko od toga.
Naime, ima i onih parova koji imaju odličnu i redovnu komunikaciju, i umeju da probleme prepoznaju i reše pre nego što dođe do sukoba, pre nego što dođe do vikanja, treskanja vratima, bacanja tanjira i ostalog. I njihova veza se sasvim lepo održi, i nemaju ni najmanju potrebu da veštački izazivaju sukobe kako bi se uklopili u nekakvo izmišljeno pravilo.
Ne kažemo da su svađe i sukobi kraj sveta ili kraj veze. Nisu, daleko od toga – oni koji raskinu nakon prve svađe, a ta svađa nije bila zbog nekog drastičnog problema poput nasilja nisu zreli; zreli ljudi nauče da se posvađaju, pomire i krenu dalje. Međutim, svađe nisu ni nešto što obavezno postoji u svakoj vezi koja opstane – moguće je da i lično znate neki par koji je jako dugo zajedno a da se nikad nisu posvađali, ili ste i sami u takvoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmirraskidrešavanjesukobsvađaveza
Komentari (0)
Dodaj komentar