Nezaposleni su manje odbojni?

Česta je priča o tome da damama baš i nisu privlačna gospoda koja nisu "situirana", odnosno, nezaposleni muškarci. Jedno nedavno istraživanje pokazuje da se to u nekoj meri promenilo. Evo rezultata, u procentima.
Istraživanje je obavio jedan strani sajt za upoznavanje potencijalnih partnera. Proveravao je kod svojih članova koliko je na njihove kriterijume prilikom upoznavanja uticala svetska ekonomska kriza, i zatim rezultate uporedio s podacima iz maja 2009, kada je rađeno slično istraživanje. Pokazalo se da je damama postalo prihvatljivije da je potencijalni partner nezaposlen.
Šezdeset odsto dama je izjavilo da bi pristale da izlaze s nezaposlenim muškarcem; prethodne godine, 2009, 52 odsto dama je smatralo prihvatljivim da se viđa i ima romansu s nezaposlenim muškarcem.
Kod muškaraca je u vezi s ovim zabeležen blagi pad. Dok je 2009. godine 92 odsto muškaraca izjavilo da bi izlazili s nezaposlenom damom, u 2010. na to bi pristalo 90 odsto muškaraca. Uprkos tom malom padu, i dalje je više muškaraca koji smatraju prihvatljivim da ona ne radi nego obrnuto.
Što se plaćanja prilikom izlazaka tiče, 90 odsto muškaraca izjavljuje da oni plaćaju račun. Pedeset i dva odsto muškaraca plaća više prilikom uobičajenih sastanaka ove godine nego što su plaćali u toku 2009.
S druge strane, 57 odsto dama troši manje na sastanke u 2010. nego što su trošile u toku 2009.
Ekonomska kriza donela je jednu lepu promenu: samci i samice su otvoreniji prema ideji sastanaka tokom kojih se ne troši novac, sastanaka tokom kojih će se potencijalni partneri baviti nečim što ne iziskuje trošenje. U 2010. godini 92 odsto ispitanih je izjavilo da im je takav izlazak prihvatljiv, dok ih je u 2009. bilo 85 odsto.
Iskrenost je na ceni: 83 odsto muškaraca i 93 odsto ispitanih žena smatraju da, ako je neko nezaposlen, to treba odmah i da kaže.
Kod nas, koliko znamo, nije vršeno slično istraživanje. Bilo bi zanimljivo videti rezultate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmuškarcinezaposlenostodbojnoprihvatljivoupoznavanjevezažene
Komentari (0)
Dodaj komentar